Najpoznatija ku?a u Košutnjaku u subotu u poslepodnevnim ?asovima ostala je pusta. Uku?ani su ve? od 15 ?asova jedan po jedan na poziv „Velikog brata" po?eli da odlaze u ispovedaonicu, u kojoj im je saopšteno da im je omogu?eno da iza?u i sretnu se u posebnim prostorijama ku?e sa najbližima zbog Nove godine. Porodice svih sedmoro finalista su tokom dana došle na Košutnjak i zajedno su svi ?ekali njihov izlazak, pribojavaju?i se kako ?e pojedinci podneti vest o smrti troje doju?erašnjih cimera.
Suzana: A bili su kao an?eli
Suzanin brat Saša za Press kaže da je njegova sestra „emocionalno potpuno rastrojena" i da je u „veoma lošem zdravstvenom stanju".
- Suzana je strašno loše. Na minut prestane da pla?e, a onda brizne u neverovatan pla?. Po izlasku iz ku?e krenuli smo u Smederevo, a ceo put je pre?utala, kao i nekoliko prvih sati po dolasku ku?i. Prva re?enica joj je bila: „A, kako su bili lepi kad su ušli u belim odelima, bili su pravi an?eli." Od tada je isplakala reku suza - kaže Suzanin brat...
- Zaposleni u „Emoušnu" i porodice Aleksandra, Suzane, Bureka, Nataše, ?or?a, Vesne i Veska su se neverovatno brinuli kako ?e pojedinci podneti strašnu vest, iako je „Emoušn" prethodno preduzeo sve mere i angažovao stru?no medicinsko osoblje, koje ih je do?ekalo po izlasku iz prostorija. U posebnoj prostoriji u koju su ulazili iz ispovedaonice do?ekivao ih je Dragan Ili?, psiholog, i on im je redom saopštavao pravi razlog izlaska iz ku?e - kaže izvor Pressa, koji je insistirao na anonimnosti, i dodaje da su Suzana i Vesna najteže podnele vest o Zori?inoj, Zekinoj i Elmirovoj pogibiji.
- Prva je izašla Vesna, koja je posle
razgovora sa Ili?em potpuno zanemela. Kad se malo sabrala, telefonirala
je i kratko razgovarala sa svojom majkom. Ruke su joj nenormalno
drhtale, toliko da ni cigaretu nije mogla da drži. Onda je izašao
Aleksandar, koji je zagrlio svoju majku i rekao: „Ovo je neverovatno."
Za njim su izašli Suzana, a onda ?or?e, pa Nataša. Na kraju su zajedno
izašli Vesko i Burek. Suzana nije prestajala da pla?e i jeca, kao i
?or?e, koji je grlio i pokušavao da je uteši, ali ni sam nije uspevao
da zaustavi suze i sakrije bol - opisuje ?itav doga?aj sagovornik
Pressa, koji je prisustvovao tužnom završetku „Velikog brata".
„Veliki brat": 100.000 evra na ravne ?asti
Nagrada namenjena pobedniku rijaliti-šou programa „Veliki brat" bi?e
podeljena ravnopravno na sedam u?esnika koji su do 29. decembra ostali
u tom programu. Kroz taj rijaliti-šou program ove sezone prošla su 22
u?esnika, od kojih je dvoje dobrovoljno napustilo ku?u.
Nagradu ?e podeliti Aleksandar Koci? (26) iz Vranja, Vesna Milovac (28)
iz Novog Be?eja, ?or?e Stojanovi? (29) iz Velike Plane, Suzana Pavlovi?
(24) iz Smedereva, Nataša Ili? (26) iz Niša, Živan Janji?ijevi? (26) iz
So?anice i Vesko Boškovi? (42) iz Nikši?a.
Suzana Pavlovi? i Nataša Ili? provele su 98 dana u ku?i „Velikog
brata", Živan Jani?ijevi? je ušao na samom po?etku serijala, bio
izba?en glasovima publike, pa ponovo vra?en, dok su preostali u?esnici
ušli kasnije u ku?u.
KO JE KRIV?
Velika
tragedija koja je zadesila bivše uku?ane „Velikog brata" Zoricu Lazi?,
Elmira Kuduzovi?a i Stevana Ze?evi?a ostavila je i otvoreno pitanje da
li se nesre?a nekako mogla spre?iti
Kako saznaje Press, poslednjih nekoliko nedelja gotovo svi bivši uku?ani danono?no su obilazili srpske diskoteke i „tezgarili" su gostuju?i po klubovima, a organizatori su njihova gostovanja najavljivali protivzakonito, koriste?i logo rijaliti-šoua „Veliki brat".
- Zorica, Elmir i Zeka tragi?no su nastradali u želji da što pre stignu na jednu od žurki, organizovanu u Loznici - kaže sagovornik Pressa, blizak uku?anima „Velikog brata", i dodaje:
- Iako ?e, na ?elavom par?etu hartije, u rubrici „razlozi nezgode" zauvek ostati zapisano - „neprilago?ena brzina" i „klizav kolovoz" - ta jurnjava za slavom i ponekim bednim honorarom od 20-ak evra pomogla je da do?e do tragedije. Pri tom su bivši uku?ani „Velikog brata" grubo kršili pravila ugovora koje su potpisali s producentskom ku?om „Emoušn".
Sagovornik Pressa navodi da su gostuju?i po no?nim klubovima bivši uku?ani po?eli da li?e na svojevrsnu cirkusku atrakciju, a jedna od hit žurki kojom su Tanja, Elmir, Burek, Danilo, Jelena i ostatak bivših uku?ana pokazali da je cena slave u Srbiji veoma niska, održala se nedavno u In?iji.
|
VB: Samoinicijativno su to radili! U izjavi za Press, datoj pre tragedije, PR služba „Velikog brata" najavila je rigorozne mere za svakog ko krši pravila predvi?ena ugovorom i bruka im brend. - Mi nikome nismo organizovali ta gostovanja, ve? su uku?ani to radili samoinicijativno. Koriš?enje logotipa „Velikog brata" je zašti?eno i svaka zloupotreba je strogo zabranjena. Naš advokat je upoznat sa ovom, ali i nekoliko sli?nih zloupotreba, naveli su u PR službi „Velikog brata". (R. J.) |
- Širom In?ije, ali i po Novom Beogradu i Zemunu, danima unapred oblepljivane su bandere plakatima, kojima se publika pozivala da navali u lokalnu diskoteku „Lovac", gde su se kao gosti pojavili bivši uku?ani. Pored Ranke, Danila, Zeke (?), Bureka, Jelene, Mišela, Tanje i Elmira, bile su najavljene i „?etiri go-go igra?ice, Suzanine drugarice". Cena je, naravno, bila simboli?na, 100 dinara, a zanimljivo je da su organizatori na plakat bespravno stavili i logo „Velikog brata".
Miki: I mene su zvali na te žurke
Miki ?uri?i?, jedan od bivših uku?ana, kaže za Press da su i njega bivši saborci pozivali na zajedni?ka druženja.
- Zvali su me nekoliko puta da im se pridružim, ali sam im objasnio da mene te stvari ne zanimaju, ali i da me je sramota da izlazim me?u narod. Iz ku?e sam izašao jer mi je bilo dosta tog medijskog pritiska i zato što nisam bio spreman da za par?e slave prodam ono malo ponosa što mi je ostalo u životu. Tragi?no je to što se desilo, ali nisu smeli tako da polete - navodi Miki ?uri?i?.
____________________________________________________________________________________________
SAHRANJENI
Stotine
ljudi na ve?ni po?inak ispratilo Stevana Ze?evi?a, Zoricu Lazi? i
Elmira Kuduzovi?a, bivše uku?ane „Velikog brata" koji su poginuli 28.
decembra u teškoj saobra?ajnoj nesre?i
Poslednjeg dana prošle i u prva dva dana ove godine sahranjeni su Zorica Lazi?, Stevan Ze?evi? i Elmir Kuduzovi?, bivši u?esnici serijala „Veliki brat" koji su tragi?no stradali 28. decembra u saobra?ajnom udesu kod Uš?a, na putu Obrenovac-Šabac.
|
Otac stevana Ze?evi?a: Nisi hteo Ameriku, hteo si u ku?u ‘Velikog brata' Nad grobom Stevana Ze?evi?a od njega se poslednji oprostio otac Novak. Skrhan, ali bez suza, u poslednjem obra?anju sinu rekao je: - Sine, nije ti bila dovoljno dobra naša ku?a, pa si otišao u ku?u „Velikog brata". Kao teško kamenje otac je kotrljao re?i i poslednji put prekorio svoga sina: - Govorio sam ti da diplomiraš, da odeš u Ameriku, a ti nisi hteo, ti si želeo popularnost. Bar da si se oženio i da si imao dete. Ovo gde sada ideš, tvoja je tre?a ku?a. Možda ?e ti biti najbolja - ali ne verujem. |
Stevan Ze?evi? Zeka sahranjen je 31. decembra 2007. na Novom groblju u Novom Sadu. Od Zeke se, pored oca Novaka, majke vide i brata Marka, oprostio veliki broj ro?aka i prijatelja, kao i neki od bivših stanara ku?e „Velikog brata" - ?or?e, Marina, Mišel... Na platou ispred kapele, na minus pet stepeni, stotine ljudi ?ekao je da u mimohodu oko odra odaju poštu svom prerano otišlom sugra?aninu. Jedni su šapatom razgovarali, drugi kao da su nemim pogledima jedni druge pitali: šta se to dogodilo, da li je mogu?e da više nema onog veselog momka iz kraja. Posle sat vremena duga?ka kolona uputila se prema Zekinoj poslednjoj ku?i.
Tuga i muk u Novom Sadu... Sahrani Stevana Ze?evi?a, uz porodicu i prijatelje, prisustvovalo je nekoliko stotina njegovih sugra?ana |
- Ne mogu da verujem da ga više ne?u sretati na ulici - pri?a tiho devojka iz komšiluka u ulici Mileve Mari?. - Pre njegovog pojavljivanja u „Velikom bratu" nisam mu znala ime, ni ko je, ali sam ga uvek prime?ivala, jer je bio nao?it i stalno vedar.
Uku?ani VB u o?aju... Burek, Suzana, ?or?e, Mišel i Jelena na sahrani Zorice Lazi? |
Prvog dana 2008. na groblju u Malom mokrom lugu svoj poslednji po?inak našla je Zorica Lazi?. Skromna i omiljena devojka iz Zemuna, koja je pomo?u „Velikog brata" pokušala da pobegne iz nemaštine i bede, ispra?ena je u nemom bolu majke Jovanke, oca Dragoljuba, brata Zvonka i de?ka ?or?a Kuzmanovi?a. Sahrani je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, od kojih su neki Zoricu poznavali samo putem medija, ali listom skrhani bolom zbog njene tragi?ne sudbine. Vidno potresene, poslednju poštu prijateljici odale su i kolege iz ku?e „Velikog brata" - Jelena, Burek, Mišel, Vesna, Nataša, ?or?e, dok potpuno slomljena Suzana nije mogla da zaustavi jecaje.
Gra?anica zavijena u crno... Stotine Tuzlaka i brojni prijatelji iz Bosne i Srbije ispratili su Elmira na ve?ni po?inak |
Elmir Kuduzovi?, voza? automobila u kojem je stradao zajedno sa Zoricom i Zekom, ju?e je sahranjen na lokalnom groblju u Gra?anici kod Tuzle. Nekoliko hiljada Tuzlaka i Elmirovih prijatelja iz Bosne i Srbije došlo je da isprati momka koji je u?eš?em u „Velikom bratu" stekao simpatije mnogih. Od Elmirovih prijatelja iz ku?e VB dženazi su, izme?u ostalih, prisustvovali Slaviša Laki? i ?or?e Stojanovi?, kao i voditeljka „Emoušna" Ana Mihajlovska.
IZVOR: PRESS
Komentarišite vijest