Завршен митинг КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Окупљени кренули сипред Храма светог Саве. Молебан у 19 сати
Испред Дома народне скупштине завршен је први део великог народног протеста због једностраног проглашења независности Косова и Метохије, песмом Востани Сербије. Учесници скупа кренули су у протестну шетњу до Храма Светог Саве, где ће у 19 сати бити одржан молебан.
На протесту 'Косово је Србија' председник Владе Србије Војислав Коштуница обратио се грађанима питањима: 'Има ли неког међу нама ко није са Косова' и 'Има ли неког међу нама ко мисли да Косово није његово'. Он је поручио да је Косово одвајкада припадало Србији и српском народу, и да ће тако заувек бити.

Заменик председника Српске радикалне странке Томислав Николић поручио је да ће Србија сачувати свако своје дете на Косову и Метохији, сваки педаљ своје територије, јер не буде ли Косова неће бити ни Србије. Он је обећао да се неће смирити док Косово не буде под контролом Србије. Николић је рекао да је ово највећи митинг који је Србија икада видела, додајући 'данас смо сви исти, данас нема разлике, сви у срцу носимо само Косово'.

Студенти Марко Милутиновић, Сандра Тодоровић и Владица Лазаревић поручили су да је Косово неотуђиви део Србије, да млади не прихватају неправду која је учињена Србији и да верују у победу.
Премијер РС Милорад Додик поручио је да Република Српска не признаје унилатерално проглашење независности Косова и жели мир и стабилност, као и јаку Србују. 'Србија је наша отаџбина, иако живимо у Босни и Херцеговини', нагласио је Додик.
Говорили су и председници СНС и НС из Црне Горе Андрија Мандић и Предраг Поповић, спортисти Дејан Бодирога и видео линком Новак Ђоковић, ректори Београдског и Приштинског универзитета Бранко Ковачевић и Здравко Витошевић и Емир Кустурица.
Служба хитне помоћи, предострожности ради, прате поворку ка Храму светог Саве са пет мобилних екипа и три резервне.

Komentarišite vijest