Албанци пријете Србима крвопролићем у Бечу.

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Демонстрације Срба у Аустрији против једностраног проглашења независности Косова и Метохије, заказане за недељу, отказане су због албанских претњи које су добили организатори.

Демонстрације су отказане због отворених злочиначких претњи од албанских екстремиста са територије српске покрајине Косова и Метохије и Албаније, да ће у недељу на српском протестном митингу, на Хелденплацу, 2. марта, изазвати крвопролиће употребом ватреног оружја, бацањем бомби (кашикара), употребом хладног оружја, као и да ће на српском митингу екстремни Албанци у недељу ликвидирати вођу Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијана Штрахеа, који је отворено иступио против независности Косова...


"Срби се не боје, већ сада треба поступати паметно, не наседати ни на какве провокације и треба елиминисати сваку могућност злочиначке злоупотребе Срба у Аустрији од албанских екстремиста који овакве зликовачке претње несметано упућују у Аустрији, што је тешко кривично дело", поручио је у саопштењу председник Српске народне одбране (СНО) у Европи Петар Милатовић-Острошки.

"Срби не желе да буду жртве екстремних шиптарских провокатора, не желе да се по иностранству пролива ничија невина крв, не желе да учествују у предстојећим дивљанима шиптарских екстремиста, чији екстремизам отворено подгрејавају аустријски медији, као и Влада Аустрије својом срамном одлуком о признању друге албанске државе на територији Србије", истакао је Острошки.

Аустријска полиција потврдила је Тањугу да је Острошки пријавио претње Албанаца. Он је претње добио путем електронске поште, а те поруке је проследио полицији, која тренутно води истрагу.

Аустријска полиција, после прошлонедељних инцидената, је већ у стању веће приправности када је реч о српској и албанској заједници у Аустрији.

Албанци, од проглашења независности Косова, непрестано провоцирају Србе. То потврдило слање порука електронском поштом и СМС-ом са позивом на контрадемонстрације у прошлу суботу вече. Тада се, наиме, једна група младих Албанаца спремала да се сукоби са Србима у центру Беча, али је то полиција брзом интервенцијом спречила.

Њихове претње се настављају, посебно након што су млади Срби у недељу поразбијали стакла на два албанска кафића у Бечу.

Komentarišite vijest