Eurovizija 2008

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

flag Albania[F]
flag Andorra
flag Armenia [F]
flag Azerbaij. [F]
flag Belarus
flag Belgium
flag BIH [F]
flag Bulgaria
flag Croatia[F]
flag Cyprus
flag Czech Republic
flag Denmark[F]
flag Estonia
flag Finland [F]
flag France [F]
flag Macedonia
flag Georgia [F]
flag Germany [F]
flag Greece [F]
flag Hungary
flag Iceland [F]
flag Ireland
flag Israel [F]
flag Latvia [F]
flag Lithuania
flag Malta
flag Moldova
flag Montenegro
flag Netherlands
flag Norway [F]
flag Poland [F]
flag Portugal [F]
flag Romania [F]
flag Russia [F]
flag San Marino
flag Serbia [F]
flag Slovenia
flag Spain [F]
flag Sweden [F]
flag Switzerland
flag Turkey [F]
flag Ukraine [F]
flag UK [F]

[F] finalisti

Počeo je najveći evropski muzički spektakl. U beogradskoj Areni održano je prvo polufinalno veče Evrosonga. Od 19 pesama, deset je ušlo u finale, 24. maja.

Prema odluci publike i žirija, u finale 24. maja plasirali su se predstavnici Grčke, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Finske, Rusije, Izraela, Azerbejdžana, Jermenije, Poljske i Norveške...

 


Oni će nastupiti u finalu zajedno sa 10 finalista koji budu izabrani u drugom polufinalu, 22. maja i pet direktnih finalista-predstavnika Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Španije i Srbije.

Finaliste su izabrali gledaoci u 'Beogradskoj areni' i žiri iz zemalja učesnika prvog polufinala i iz Nemačke i Španije, čiji predstavnici nastupaju u finalu 'Evrovizije'.

Evrosong otvorio je dečji hor, pesmom posvećenom Beogradu, a potom su publiku zagrejali trubački orkestar u belom i ansambl ”Kolo” u crvenim i plavim kostimima.

Od takmičara čast da otvori prvo polufinale pripalo je predstavniku Crne Gore. Domaćini su pevač i kompozitor Željko Joksimović i voditeljka RTS-a Jovana Janković.

Posle takmičarskog dela, glasanje je bacanjem teniske loptice u publiku otvorio najbolji srpski teniser Novak Đoković. Takmičenje prate medijske kuće 43 zemlje učesnice, a prenošeno je i u Americi i Australiji.

Komentarišite vijest