Dragan Dabić - Karadžić kao ličnost

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Informacije

Dr. Dragan "David" Dabic rodjen je pre nekih sest decenija u srpskom selu Kovaci pokraj Kraljeva. Kao dete sa svojim dedom voleo je da istrazuje okolne sume i planine, i mnogo vremena je provodio na obliznjoj planini Kopaonik gde je brao lekovite trave. Kao mladic otisao je trbuhom za kruhom u Beograd, odakle je presao u Rusiju gde je na Moskovskom univerzitetu diplomirao medicinu (spec. za Psihijatriju)...

Posle Rusije Dr. Dabic je putovao po Indiji i Japanu, da bi se konacno skrasio u Kini gde je usavrsio razne grane tzv. alternativne medicine, sa posebnim osvrtom na kontrolu izmedju mozga i tela, meditaciju, Yogu, duhovnu prosvecenost i ciscenje, kao i Kinesko bilje. Sredinom 90ih godina prosloga veka, Dr. Dabic se za stalno vratio u majku Srbiju, i od tada je izrastao u jednog od najeminentnijih strucnjaka u polju alternativne medicine, bioenergetike i makrobioticke ishrane na podrucju Balkana gdje je redovan kontributor mnogih strucnih casopisa, i gost mnogih televizijskih emisija, javnih seminara, tribina i simpozijuma (Beograd, Novi Sad, Pancevo, Sombor, Smederevo, Kikinda...) iz te oblasti. Dr. Dragan Dabic zivi na Novom Beogradu u ulici Jurija Gagarina, a za strucne pozive, televizijske nastupe ili privatne konsultacije mozete mu se obratiti direktno na sledecu adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Sajt: http://www.dragandabic.com/

Karadžić kao Dabić našao i ljubav života

Radovan Karadžić, koji je, kako piše beogradska štampa, još 1998. godine dobio identitet Dragana Dabića uz pomoć srpske tajne policije, toliko se uživeo u ulogu vođenja dvostrukog života, da je sliku o sebi upotpunio i ženom.

Naime, kako "Blic" prenosi reči zaposlenih u časopisu "Zdrav život" sa kojim je dr Dabić sarađivao, Karadžić se neretko pojavljivao sa sredovečnom crnkom koju je oslovljavao sa Mila i koju je predstavljao kao "svoju ljubav".

"Kada sam mu tražio diplomu Medicinskog fakulteta rekao je da ne može da mi je pokaže jer mu je diploma kod bivše supruge od koje se razveo i koja živi u Americi, a da mu je Mila sadašnja ljubav", kaže urednik časopisa Goran Kojić.

I drugi članovi redakcije tvrde da je Dabić bio vrlo privržen Mili. Tvrde da ga je gotovo uvek, u svim posetama i na putovanjima pratila ova sredovečna crnka. Kažu da nisu znali ništa o njoj, ni njeno puno ime, niti čime se bavi i da li i živi sa njim.

"Pratila ga je na svakom predavanju i ponašala se kao njegova supruga. Držali su se za ruke, išli zagrljeni", kaže u izjavi za "Blic" Tanja Jovanović, član redakcije.

Ona kaže da su pri odlasku na putovanja obično išli da Dabića (Karadžića) i Milu "pokupe" kod picerije "Pinokio", kod hotela "Jugoslavija" na Novom Beogradu.

"Ako bi se desilo da nema mesta u kolima za Milu, Dabić bi rekao da ne dolazi u obzir da putuje bez nje", tvrdi Tanja Jovanović.

Karadžić kao Dabić našao i ljubav životaSvirao gusle u "Ludoj kući"

Osim što je imao i uredan ljubavni život, Karadžić se nije odrekao još jedne svoje strasti - gusala.

Beogradska štampa prenosi da je poslednjih godinu dana bio čest gost kafane "Luda kuća" u Novom Beogradu, gde je pod svpjom i slikom Ratka Mladića pio šljivovicu i svirao gusle.

U lokalnoj prodavnici u Novom Beogradu pamte ga kao čoveka koji nije trošio mnogo para, ali je imao običaj da uvek kada svrati uzme balon od pet litara vode, voće i povrće.

Svoj neobičan izgled, gustu belu bradu, brkove i punđu iznad čela pravdao je pozivom. Govorio je da mu kosa i brada služe da kroz njih prima energiju, piše dnevni list "Alo".

Poznanici kojima se predstavljao kao Dragan David Dabić nisu znali detalje o njegovom životu. Karadžić im je samo govorio da ima sinove i unuke, ali nije želeo da otkrije gde se školovao i na kojim je klinikama ranije radio.

Njegovi poznanici takođe tvrde da je Dabić, odnosno Karadžić, bio prijatan, šarmantan, kulturan i inteligentan čovek, te im nije ni na kraj pameti palo da se iza velikih naočara i guste brade krije haški optuženik.

Beogradska štampa piše da je Karadžić uhapšen u autobusu 73, u Batajnici. Međutim, spekuliše se i da je uhapšen u svom stanu u Novom Beogradu. Prema jednoj verziji, Karadžić je krenuo na more, a prema drugoj u banju Vrdnik.

Kao povod za njegovo lociranje i hapšenje navodi se spontani telefonski razgovor koji je Karadžić imao sa svojim sinom, a koji su "ulovile" službe bezbednosti, odnosno BIA.

Karadžić je imao imidž boema. Radio je kao nadrilekar, a deviza njegove ordinacije bila je "Uvek ima pomoći".

Imao je svoju Internet stranicu na kojoj je delio savete mladima, biznismenima, trudnicama i ostalim kategorijama koje bi mogle biti predmet lečenja bioenergijom, piše list "Danas".

U romanu opisana Karadžićeva "ambulanta"

Autorka Mirjana Đurđević u knjizi "Prvi, drugi, treći čovek" još je 2006. godine "otkrila" način na koji se skriva Radovan Karadžić.

Inspirisana večitim pričama o najtraženijem haškom optuženiku, tačnije o "lovu" na Karadžića, Đurđevićeva je napisala špijunski roman, u kome je glavni lik baš bivši vođa bosanskih Srba.

Književnica se dosetila da ga "sakrije" u jednu beogradsku ordinaciju u kojoj radi kao psihijatar, a posećuju ga "uposlenici" raznih "službi" - od domaćih do ruskih i američkih, jer je Beograd stecište svetske obaveštajne elite.

U vreme kada je roman pisan, izdavač zrenjaninska "Agora" je smatrao da mora da požuri sa njegovim objavljivanjem, strahujući da bi Karadžić mogao biti uhvaćen, pa ne bi vredelo da se ulaže novac u priču koja je "pase".

Za protekle dvije godine roman je zabavljao mnogobrojne čitaoce i naišao na veoma dobar prijem kod kritike, pa se našao i u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

Komentarišite vijest