Red rok pesmica, red popa, pa malo eksperimentisanja, po koja "tra-la-la" zezalica...Tako je proteklo prvo ve?e festivala Beovizija, izbornog takmi?enja za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Moskvi.
Od dvadeset pesama u polufinalnoj ve?eri, glasovima stru?nog žirija i publike (jedan sms koštao 30 dinara +PDV) u finale se plasiralo deset, a jedna od njih u nedelju uve?e bi?e proglašena za pobednika i ujedno srpskog predstavnika na Eurosongu u Moskvi u maju.
Iznena?enje se dogodilo ve? prve ve?eri, jer se u finale nije plasirala Ana Nikoli?,koja je važila za jednog od favorita...
Prošli su i svi u?esnici rijaliti-šoua Operacija trijumf (OT Bend, Danijel i Milica i Sonja Baki?).
Prvi put od nastanka ovog festivala uvedena je i nov?ana nagrada za pobednike festivala. Izvo?a? ili grupa izvo?a?a pobedni?ke kompozicije dobi?e nagradu od 2.000 evra, a autorski tim ?e ravnopravno rasporediti nagradu od 3.000 evra.
Ove godine pošte?eni smo pesama sa etno prizvukom, ali bilo je "izleta" i eksperimenata. Tako je duo Pozitivan haos izveo pesmu "Gloria", koja ima operski "fazon". Izgleda da se publici i žiriju to dopalo, jer su prošli u finale!
Poznati tv voditelj Ognjen Amidži? odnosno njegov alter ego Oskar ponovo je plasirao zaraznu pesmu "Superstar", sli?nu velikom hitu "Ludi letnji ples", sa kojim je zamalo uspeo da ode na Eurosong.
U finale su se plasirali:
1. Oskar, Beauty Queens i ?or?e Marjanovi? "Superstar"
2. Danijel i Milica "H8ER"
3. Sonja Baki? "Ništa novo"
4. Saška Jankovi? "Nau?i me"
5. Dušan Zrni? "Tvoje drugo ime je greh"
6. Marko Kon i Milan Nikoli? "Cipela"
7. OT Bend "Blagoslov za kraj"
8. Andrej Ili? "Nemam te"
9. Etar "Sanjaj me"
10. duo Pozitivan haos "Gloria"
Ispod crte ostali su:
SevdahBABY i Miki Element "Previše re?i"
Zbogom Brus Li "Ha ha ha"
Trio Pasaž i Katarina Sotirovi? "Zauvek"
Vanja Mijatovi? "Led i žar"
Lejla Hot "?ekaju?i princa"
Minja Samardži? "Petak uve?e"
Ana Nikoli? "Bili smo najlepši"
Ivana Selakov "Moje odbrane"
Zemlja gruva "Svejedno je"
Tijana Bogi?evi? "Pazi šta radiš"
Voditeljka Jovana Jankovi? imala je dva simpati?na gafa predstavljaju?i izvo?a?e iz zemalja regiona. Najpre je rekla "da ?ujemo sve pesme naših zemalja", a potom je za Slovence rekla: "Evo i naših komšija".
"Naše komšije" Slovenci došli su u krnjem sastavu u Beograd, jer je peva?ica bila zauzeta, pa smo ?uli samo kompoziciju guda?kog kvarteta.
Osim predstavnika BiH (grupa Regina) i Makedonije (bend Next time) u Beograd je došao i hrvatski predstavnik Igor Cukrov (pesma "Lijepa Tena") , koji je dobio ovacije, jer ga publika u Beogradu vrlo dobro zna zahvaljuju?i njegovom u?eš?u u rijaliti-šou Operacija trijumf.
Nataša Bekvalac dobila je nagradu za najboljeg izvo?a?a u protekloj godini i došla je u Centar "Sava" uprkos nedavnoj teškoj operaciji. A najbolji peva? godine je Željko Samardži?.
Priznanje za spot godine pripao je Ani Stani? za pesmu "Više nisi moj".
(P. Vuji? - MONDO)
Komentarišite vijest