Poplave: Evakuacija u toku

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

poplaveminidecembar2U Bileći je nivo vode i dalje u porastu. Do 15h je evakuisano 15 domaćinstava i 49 lica koja su smještene kod rodbine i prijatelja. Preko 20 kuća je djelimično ili potpuno potopljeno. Mještani, rodbina, 40 pripadnika Civilne zaštite i 3 deminerska tima iz Trebinja pomažu stanovnicima da isele.  
Očekuje se da će, u toku večeri, biti evakuisano još nekoliko domaćinstva. Od jutros je stanovništvu na raspolaganju čamac Civilne zaštite. Upravo čamcem monteri bilećke elektro-distribucije morali su da dođu kako bi skopčali niskonaponsku mrežu. Najveći broj domaćinstava u ugroženom dijelu Bileće od jutros je bez struje te je time dodatno otežan boravak u ionako ugroženim objektima...(slike+video)

Opštinski štab Civilne zaštite neprekidno je uz ugrožene mještane te će se u toku dana uputiti interventi paketi hrane, higijene i vode za piće za domaćinstva koja su iseljena i koja se nalaze u opasnosti.
Odbornici lokalnog parlamenta, na današnjem zasjedanju, odlučili su da se interventno iz opštinskog budžeta izdvoji 200.000 KM kao pomoć. Vlada RS je odlučila da se iz ministarstva uprave i lokalne samouprave uputi 50.000 KM za ublažavanje teške situacije u Bileći.

Slike sa snimka:

poplave1

poplave2

poplave3

poplave4

poplave5

poplave6

poplave7

 

Video RTRS-a

 

bilecainfo.com

 

Komentarišite vijest