Kuće za dvije djevojčice

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 
bilecaŠestogodišnja Milijana Vujović, koja je sa svojom majkom živjela u nehumanim uslovima, juče je dobila svoju sobu.

Bojana i njena kćerka Milijana živjele su u ruševinama nekadašnje stare bolnice, gdje nisu imale čak ni struju.

- Najviše sam se obradovala svojoj sobici, baš mi se sviđa - kaže mala Milijana, koja ide u prvi razred osnovne škole i koja je juče u novu kuću došla srećna jer ima radni sto gdje će učiti...

Centar za socijalni rad i opština Bileća su izgradili dvije kuće, površine 50 kvadrata, za dvije socijalno najugroženije porodice.

Ključevi su predati djevojčici Milijani Vujović i Ivani Koprivica, koja je sa majkom živjela kao podstanar.

- Ivana Koprivica je oboljela od paralize. Otac joj je poginuo, a majka radila u firmi koja je pod stečajem. Drago mi je što smo pomogli i djevojčici Milijani koja živi u nehumanim uslovima i zaista mislim da će ključevi otići u prave ruke - kaže direktor Centra za socijalni rad Krsto Uljarević.

On je istakao da ovim porodicama nije dovoljno samo stambeno zbrinjavanje, Ivani treba zaposlenje, a Bojana živi samo od socijalne pomoći.

- U ruševini sam živjela skoro 40 godina, prvo sa roditeljima i bratom, a sad sama sa kćerkom. Grozno nam je bilo, nikakvih uslova, bez struje. Srećna sam jer su konačno došli bolji dani - priča Bojana Vujović.

Namještaj

Namještaj za kuću Bojane i Milijane Vujović, u vrijednosti 3200 KM, obezbijedio je Aleksandar Petrović, službenik MUP-a u Doboju, koji je saznao za slučaj ove djevojčice i poželio da joj pomogne. Udruženje guslara "Vojvoda Vlatko Vuković" iz Bileće porodici Vujović poklonilo je televizor.

Glas Srpske

Komentarišite vijest