Dunđer optužio Dangubića za napad

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Incidenti, koji su u ponedjeljak obilježili sjednicu Skupštine opštine Bileća, nastavljeni su i poslije skupštinskog zasjedanja.

Predsjednik OO Bileća SRS "Dr Vojislav Šešelj" Dražen Dunđer, koji je na sjednici vrijeđao i nasrtao na odbornike, tvrdi da je napadnut poslije sjednice. Prema njegovim riječima, napad je organizovao odbornik DNS-a Slavko Dangubić sa kojim je na skupštinskom zasjedanju vodio žučnu raspravu...

- Kod kafane "Jezero" napali su suprugu i mene. Gađali su nas dizalicom i pokušali da me ubiju - kaže Dunđer koji tvrdi da su to počinili Dangubićevi rođaci.

Dangubić je rekao da ne želi da se "spušta na taj nivo i objašnjava da nema ništa sa tim napadom".

Dunđer je u toku svakog izlaganja upozoravan, a u nekoliko navrata sjednica je i prekidana. Uzavrela atmosfera u parlamentu dostigla je svoj vrhunac kada je došlo do svađe između Dunđera i Dangubića.

- Raspravu sa Dangubićem sam počeo jer smatram da u Komisiji za izbor i imenovanje on ne obavlja svoju dužnost ispravno. Tada sam morao iznijeti da je Dangubić dužan ljudima, njegove nekadašnje firme "Meteor" i "Metprom" imaju puno dugovanja - kaže Dunđer koji je verbalno napao Dangubića.

Dangubić je naglasio da je morao reagovati jer je Dunđer vrijeđao njegovu porodicu.

- Dunđer može reći meni kao odborniku bilo šta u toku sjednice, ja neću reagovati na njegove vulgarnosti i nekulturu ali u ponedjeljak u toku svog izlaganja on je vrijeđao i moju porodicu, što je nedopustivo. Optužio me je i za dugovanja firme "Meteor", za koju ja nemam nikakvu krivičnu prijavu, što se naravno može i provjeriti. Uvredljive i neprimjerene komentare nisam mogao tolerisati i morao sam naći načina da zaštitim porodicu - rekao je Dangubić.

Svađa i žučna rasprava na sjednici SO Bileća izbili su kada je odbornik Dunđer rekao da je miting podrške Ratku Mladiću organizovala SRS "Dr Vojislav Šešelj".

- Raspravu sam započeo jer su pripadnici "falš" radikala, SRS RS Trebinje željeli da uklone našu stranku sa mitinga podrške. Zasmetale su im zastave sa likom Vojislava Šešelja - rekao je Dunđer.

Ostali odbornici su to kritikovali i potvrdili činjenicu da je miting održan u organizaciji opštinske Boračke organizacije u četvrtak u Bileći.

- Miting je organizovala opštinska Boračka organizacija u Bileći, koja je zahtijevala da se ne nose stranačka obilježja kako na taj način partije ne bi kupile poene jer je general Mladić bio borac, a ne političar - istakao je odbornik SRS-a RS Tihomir Papić.

Blagojević

SRS "Dr Vojislav Šešelj" u potpunosti podržava nastupe i stavove odbornika SO Bileća Dražena Dunđera, koji je ujedno i predsjednik hercegovačkih radikala.

- Šešeljevi radikali su zahvalni i pozdravljaju aktivnosti Boračke organizacije RS i njihovu podršku Ratku Mladiću koja se manifestovala kroz organizovanje niza mitinga u RS, na koje su masovno izlazili i prisustvovali sa svojim prepoznatljivim stranačkim obilježjima i Šešeljevi radikali - ističe se u saopštenju predsjednika SRS "Dr Vojislav Šešelj" Mirko Blagojević.

Ukradena torba iz vozila

Policija iz Bileće uhapsila je lice sa inicijalima V. Š. iz ovog grada zbog sumnje da je vozilom kojim je upravljao udario u drugo koje se kretalo iz suprotnog smjera, a iz koga je zatim uzeo torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i novac, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Prema nezvaničnim saznanjima, vozilom "sitroen" koje se kretalo iz pravca Trebinja upravljao je Vladimir Šešlija, a "mercedesom" Aleksandra Dunđer sa kojom je bio i njen suprug Dražen Dunđer, odbornik u bilećkom parlamentu.

Nakon što je došlo do nezgode, Šešlija je izašao iz svog vozila i na "mercedesu" razbio vjetrobransko staklo, te otuđio torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i novac Dunđerove. Šešlija se zatim svojim vozilom udaljio u pravcu Bileće, a na parkingu kod obližnje kafane gdje se parkirao pronađena je torba sa svim stvarima.

Glas Srpske

Komentarišite vijest