Uhapšeno 19 narko-dilera

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 76
LošeNajbolje 

Kako saznaje "Glas Srpske", u akciji su uhapšeni: Goran Svorcan, Goran Šupić, Maja Mrkajić, Rajko Jakšić, Nebojša Janjić, Dejan Cvijetić, Momo Mučibabić, Mladen Svorcan, Jovan Starović, Milan Milošević, Dalibor Popović, Radivoje Bumbić, Branko Đuričić, Mirko Pušara, Željko Ninković, Aleksandar Ivković, Bojan Ćalasan, Mila Svorcan i Ante Prce...

Goran Svorcan hapšen je i ranije u akciji "Leotar" Tužilaštva BiH 2008. godine zajedno sa banjalučkim advokatom Maricom Ćulum. Označen je kao jedan od bosova "bilećke grupe", koja je švercovala drogu za Hrvatsku. Ta grupa povezana je sa narko-organizovanim grupama iz Hrvatske, koje se sumnjiče za šverc više od 800 kilograma droge.

I Ante Prce iz Stoca uhapšen je u akciji Leotar i u Sudu BiH osuđen na četiri i po godine zbog trgovine drogom, a kazna mu je smanjena u aprilu na tri i po godine.

Dalibor Popović, Radivoje Bumbić, Branko Đuričić i Mirko Pušara bili su uhapšeni u februaru ove godine kada je kod njih na putu Gacko - Nevesinje pronađeno oko 14,4 kilograma skanka.

Aleksandar Ivković bio je uhapšen u maju ove godine u akciji SIPA zbog trgovine drogom, a Bojan Ćalasan bio je uhapšen 2010. godine u akciji Policije Republike Srpske "Trebišnjica".

- Akcija je usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala, odnosno na suzbijanje trgovine narkoticima. Pronađene su određene količine narkotičkih sredstava, oružja i druge opreme - rekao je juče ministar policije RS Stanislav Čađo.

On je kazao da su opsežnu akciju sproveli policajci iz Uprave kriminalističke policije RS i jedinica za podršku CJB Trebinje i Istočno Sarajevo u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Trebinje i Specijalnim tužilaštvom Srpske, te MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Načelnik CJB Trebinje Goran Zubac na vanrednoj pres-konferenciji rekao je da su uhapšena tri lica iz Trebinja, šest iz Bileće, sedam iz Gacka, dva iz Istočnog Sarajeva i jedno iz Stoca, te da se akcija nastavlja.

On je rekao da je 17. juna policija podnijela izvještaje Specijalnom tužilaštvu RS protiv 31 lica osumnjičenog za organizovani kriminal i nedozvoljenu proizvodnju i promet droge.

Zubac nije želio da saopštava više detalja dok akcija traje, a iduću konferenciju za novinare najavio je za danas.

Pretresi

- Obavljeno je 40 pretresa stanova i vozila i do sada je zaplijenjeno više od 36 kilograma skanka, oružje i minsko- eksplozivna sredstava, dva vozila i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima - naveo je Zubac.

Komentarišite vijest