Planovi turističke organizacije u Bileći

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 

Objedinjavanje cjelokupne turističke ponude na području opštine Bileća, te zaštita i očuvanje postojećih turističkih potencijala, samo su neki od zadataka tek osnovane Turističke organizacije Bileća. Nikola Bajović, v.d. direktora Turističke organizacije, kaže da, pored navedenog, imaju u planu izradu veb sajta, gdje će biti prezentovana turistička ponuda opštine, a tu je i izrada plana, brošura, razglednica, video-zapisa i drugog promotivnog materijala...

- Želimo da privučemo što više turista, te upravo iz tog razloga TO Bileća organizovaće niz kulturno-sportskih manifestacija, koje će upotpuniti turističku ponudu ovog područja - rekao je Bajović.

Kaže da će zajedno s turističkim organizacijama susjednih gradova raditi na objedinjavanju i prezentaciji turističke ponude istočne Hercegovine, ali i s prekograničnim opštinama, Herceg Novim i Nikšićem.

- Opština Bileća ima povoljan geografski položaj, na 60 kilometara udaljenosti od mora, što pruža velike mogućnosti za razvoj turizma. U neposrednoj blizini grada nalazi se Bilećko jezero, najveća vještačka akumulacija na Balkanu, koja pruža niz turističkih mogućnosti - istakao je Bajović.

Jezero bogato raznim vrstama ribe, kao što je som, pastrmka, šaran, deverika. Tu su ulovljeni i najveći primjerci soma, koji su dostigli težinu preko 80 kilograma, što predstavlja mogućnost za razvoj ribolovnog turizma.

Jezero istovremeno privlači mnogo kupača, koji se tu rashlađuju tokom vrelih ljetnih dana.

Na obali Bilećkog jezera, ali i u selu Baljci, nalazi se i nekoliko nekropola stećaka. Prema Bajovićevim riječima, u Bileći se nalazi jedan od najpoznatijih vojnih objekata u bivšoj Jugoslaviji, odnosno kasarna u kojoj je bila škola rezervnih oficira, a kroz koju je prošlo desetine hiljada pitomaca.

- Ove godine organizovano je druženje polaznika svih generacija škole, za koje se nadamo da će vremenom postati tradicionalno - napomenuo je Bajović.

Trojčidanski sabor, "Vidovdanski dani kulture i sporta", "Ćorovićevi susreti pisaca" samo su neke od kulturno-sportskih manifestacija koje se održavaju u ovom gradu. Od smještajnih kapaciteta izdvaja se motel "Vidikovac", koji ima 20 ležajeva i dva apartmana, a u planu je obnova hotela "Trebišnjica", koji se nalazi u samom centru grada.

- Važno nam je da na najljepši i najbolji mogući način predstavimo prirodne ljepote Bileće, koje će sigurno one koji jednom dođu mamiti da se vrate još koji put - smatra Bajović.

B. MILAKOVIĆ   / TrebinjeDanas

 

Komentarišite vijest