Plata za majke sa troje djece

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 13
LošeNajbolje 

Sve majke sa područja istočne Hercegovine koje od 19. avgusta budu rodile treće dijete primaće mjesečnu platu od 250 do 350 KM, a novac će biti izdvajan iz Fonda “Sveti Vukašin”, zaključeno je u Berkovićima na sastanku Saveza opština istočne Hercegovine.
Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska prije dva mjeseca pokrenula je osnivanje Fonda...

koji će se baviti prikupljanjem sredstava za pomoć porodicama sa više djece, liječenje steriliteta, promovisanje usvajanja djece i očuvanje tradicionalnih vrijednosti porodice sa područja ove eparhije.
Na sastanku, kome je prisustvovao i vladika zahumsko hercegovački i primorski Grigorije, istaknuto je da je u planu da do početka rada Fondacije bude prikupljeno od 600.000 do milion KM, te naglašeno da je do sada već sakupljeno 100.000 KM.
Fondacija, čije će sjedište biti u Trebinju, zvnično će početi sa radom 19. avgusta – na praznik Preobraženja, slavu grada, kada će kod Hercegovačke Gračanice na Crkvini biti održano Preobraženjsko saborovanje, na kome će se okupiti najugledniji Srbi Hercegovci iz cijelog svijeta.
Iz Eparhije je najavljeno da će za finansiranje posebnog materinskog dodatka za treće, četvrto, peto i svako sljedeće rođeno dijete biti izdvajano do 70 odsto sredstava Fondacije, za liječenje steriliteta supružnika, vještačku oplodnju i slično do 10 odsto, za edukativne, stručne i promotivne aktivnosti Fondacije do 15 odsto, dok će za rad stručne službe Fondacije biti izdvajano pet odsto sredstava.
Upravni odbor Fondacije čine predstavnici Eparhije, istočnohercegovačkih opština i ugledni članovi zajednice, a članovi Fondacije postaju svi koji do Preobraženjskog sabora na žiro-račun Fondacije uplate iznos od najmanje 1.000 KM.

nezavisne

Komentarišite vijest