"Osvit" dodijelio nagrade

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće dodijelio je nagrade najuspešnijim učesnicima ovogodišnjeg literarnog konkursa, na koji se prijavilo pedesetak književnih stvaralaca iz Republike Srpske /RS/, Srbije i inostranstva, potvrdio je danas predsjednik žirija Šćepan Aleksić.

U kategoriji poezije prva nagrada pripala je učenici Gimnazije iz Bileće Tijani Trklja za pjesmu "Stani putniče, saslušaj me", druga Slađani Obradović iz Niša, dok je trećeplasirana bila Sanja Biberdžić, srednjoškolka iz Bileće...

U kategoriji kratka priča prvo mjesto pripalo je Milani Radovanović, maturantkinji Gimnazije iz Bileće za priču "Najistinitija bajka", drugu nagradu dobila je Jadranka Čavić iz Praga, a treće Kosta Bjeletić iz Bileće.

 

Za satiričnu priču dodijeljena je samo jedna nagrada i to Boru Grahovcu iz Nevesinja, za priču "Krčma pored puta". Prvonagrađeni su dobili novčane nagrade od po 200 KM, drugoplasirani nagradno putovanje po manastirima, dok su za dobitnike trećih nagrada obezbijeđene knjige i diplome.

Nagrade dobitnicima uručio je predsjednik "Osvita" Miodrag Hrnjez, nakon čega je u bilećkom Domu kulture priređen bogat kulturno zabavni program.

Milosava Vuković

Komentarišite vijest