I seniorke ŠK "Osnovac" u Evropi

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Od 2. do 10. juna 2012.godine na Jahorini se igra 11-a po redu Premijer liga BiH u šahu za seniore i seniorke.Seniorke su već završile svoje takmičenje, a Bilećanke su postigle veliki uspjeh. Osvojile su drugo mjesto, a samim tim i plasman na Ekipno klupsko prvenstvo Evrope.
Za ekipu su nastupale: Nataša Sudžum, Mirjana Popadić, Dajana Milićević i Milica Popadić ...

 

Bili su najmlađa ekipa i jedina koja je igrala sa svojim igračicama,za razliku od ostalih koji su imali „kupljene“igračice, tj. igračice sa strane,iz drugih gradova pa i država (Srbije i Hrvatske).

Pobjednička ekipa ŠK“Slavija“ iz Istočnog Sarajeva i trećeplasirani ŠK“Obudovac“ iz Obudovca nijesu imali čak ni jednu svoju igračicu.
Da li je neka seniorska ekipa iz Bileće ostvarila ovakav rezultat i postoji li mogućnost da se ovim djevojkama omogući učešće na Ekipnom klupskom prvenstvu Evrope?
Treba napomenuti da je u posljednja dva mjeseca ovo treći veliki uspjeh članova ŠK“Osnovac“.

 

Krajem aprila u Bijeljini, na Kadetskom i omladinskom prvenstvu RS, bili su najbolji i ekipno i pojedinačno,a sredinom maja,na Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH, takođe, uz napomenu da od 31-og kluba koliko je učestvovalo na takmičenju niko nema dva državna prvaka, a mala Bileća ima čak tri: Vladana Vujovića u kategoriji do 8 godina,te Mirjanu Popadić i Aleksandra Kokotovića  u kategoriji do 18 godina.Oni su se plasirali na Svjetsko kadetsko prvenstvo koje će se održati krajem novembra u Sloveniji.Dajana Milićević,u kategoriji do 18 godina,kao viceprvak BiH, plasirala se na Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se održati sredinom avgusta u Češkoj.
Čestitke mladim bilećkim šahistima na izvanrednim rezultatima.

R. Sudžum

 

Bilećki šahisti najbolji i u BiH

Na Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH u šahu, koje je održano u Neumu od 12.5. do 15.5.2012.godine i gdje je učestvovalo oko 100 najboljih mladih šahista iz 31-og kluba, Bilećani su bili više nego uspješni.Bili su najbolji u svakom pogledu.
Sakupili su 12 poena.Drugo i treće mjesto dijele ŠK“Skakač“ iz Banja Luke i ŠK“Živinice“ iz Živinica sa po 7 poena itd.
Osvojili su najviše medalja,čak 5 i to 3 zlatne i po 1 srebrnu i bronzanu.Slijedi ŠK“Živinice“ sa 4, a zatim ŠK“Skakač“ i ŠK„Mladost“iz Teslića sa po 3 medalje.
Imaju 4 plasmana na svjetsko ili evropsko kadetsko prvensvo.Na drugom mjestu je ŠK“Skakač“ sa 3 plasmana itd.
Jedini su koji imaju više od jednog državnog prvaka,čak 3.
Državni prvaci su Mirjana Popadić u konkurenciji do 18 godina,Aleksandar Kokotović u istoj konkurenciji i Vladan Vujović u konkurenciji do 8 godina.Oni su se plasirali na Svjetsko kadetsko prtvenstvo koje će se održati u Sloveniji tokom novembra.Dajani Milićević u konkurenciji do 18 godina pripalo je drugo mjesto i ona se plasirala na Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se održati krajem avgusta u Češkoj.Petu medalju našem Klubu donijela je Nataša Sudžum u omladinskoj konkurenciji.Njoj je pripala bronzana medalja.Blizu medalja bile su i Milica Popadić i Dragana Milošević koje su zauzele četvrta mjesta u svojim kategorijama.
Čestitke mladim šahistima na velikom uspjehu uz želju da im se omogući da odu na pomenuta takmičenja u Sloveniji i Češkoj.

Komentarišite vijest