Tužbe bivših igrača gase KK Hercegovac

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 3
LošeNajbolje 

Hercegovac visi nad provalijom! Ponos Bilećana na korak je od gašenja zbog dugova petorici bivših igrača. Račun kluba je blokiran, a klupska kasa hronično prazna, pa je isplata 125.000 KM nekadašnjim košarkašima Hercegovca naučna fantastika.
Predsjednik Hercegovca Miljan Aleksić upozorava da će bilećki klub doživjeti sudbinu tuzlanske Slobode i nestati sa košarkaške mape ako uprava ne uspije da se nagodi sa Dragomirom Fimićem, Zoranom Vukajlovićem, Miodragom Kisićem, Veljkom Kaporom i Sinišom Protićem. Naime, ova petorica bivših igrača Hercegovca na sudu su dobila klub koji mora da im isplati 125.000 maraka, uključujući i zatezne kamate...


- Taj dug je, navodno, nastao u periodu od 2002. do 2005. godine. Riječ „navodno" nije slučajna, jer niko pouzdano ne može da utvrdi kako su oni došli do tog iznosa - ističe Aleksić.

Prvi čovjek kluba, koji prolazi kroz najteži period od 1981. godine kada je osnovan, tvrdi da je uprava pokušala da se dogovori sa petoricom bivših igrača, od kojih su svi osim Protića Bilećani.
- Rukovodstvo kluba zajedno sa načelnikom opštine Draganom Babićem pokušalo je da pronađe rešenje. Razgovarali smo sa bivšim igračima da se pomenuti iznos umanji bar za zatezne kamate i uz eventualno odloženo plaćanje. Međutim, pomaka nije bilo - kaže Aleksić.
On ističe da su igrači koji su tužili klub uglavnom imali „epizodne" uloge.
- Uspijevali su da skupe najviše pet minuta po meču, ali zato koštaju kao američke zvijezde - kaže ogorčeni predsjednik Hercegovca.

press rs / D. Marić

 

Komentarišite vijest