Dobro funkcionisanje bilećke opštine

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Ministarka za upravu i lokalnu samoupravu Republike Srpske Lejla Rešić rekla je danas da je resorno ministarstvo zadovoljno načinom funkcionisanja Bileće kao srednje razvijene opštine i da će Vlada Srpske i ubuduće pomagati u realizaciji planiranih infrastrukturnih projekata u ovoj lokalnoj zajednici.

Nakon razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti, Rešićeva je u Bileći istakla da će dosadašnja dobra saradnja Vlade i opštine doprinijeti da se finansijski pomognu budući projekti koji će, prvenstveno, smanjiti nezaposlenost na području ove hercegovačke opštine...


„I u proteklom periodu je Vlada Srpske, posebno Ministarstvo poljoprivrede, pomoglo u realizaciji više projekata“, istakla je Rešićeva i dodala da će u narednom periodu biti razmatrani modaliteti po kojima će se vršiti obeštećenje za štete nastale usljed zimskog nevremena u ovoj opštini.

Ona je izrazila zadovoljstvo izvršenjem budžeta opštine i planiranim aktivnostima, te pohvalila ovu lokalnu zajednicu koja je već mjesecima uvezana u centralnu bazu matičnih knjiga.

Načelnik opštine Bileća Dragan Babić zahvali je Vladi na dosadašnjem angažovanju i izrazio nadu da će dozvoliti koncesiju kako bi italijanski investitor na obalama Bilećkog jezera u što skorije vrijeme počeo sa realizacijom projekat „Bileća-grad jezero“.

"Ovo je vrlo važan projekat za našu lokalnu zajednicu i veoma nam je bitno da što prije počnu radovi, jer bi bila angažovana i domaća radna snaga“, rekao je Babić.

Podsjećajući da su šteta od snježnih padavina na području opštine procijenjene na oko dva miliona KM, Babić je izrazio očekivanja da će Vlada Srpske iznaći mogućnosti da pomogne i po ovom pitanju.

 

srna

Komentarišite vijest