Kokotović vicešampion Evrope

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 

Od 14. do 18.jula 2012.godine, u Banji Vrućici kraj Teslića, održano je 12.prvenstvo Evrope za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu. Učestvovalo je 198 šahista iz 17 zemalja, a među njima je bilo i četvero mladih Bilećana, članova ŠK“Osnovac“. Mirjana Popadić, Dajana Milićević i Aleksandar Kokotović učestvovali su u kategoriji do 18 godina,a Vladan Vujović u kategoriji do 8 godina i postigli su zapažene rezultate...

Aleksandar Kokotović je ponovio uspjeh od prije 4 godine i ponovo se vratio sa srebrnom medaljom u rješavanju šahovskih problema. Bolji od njega je bio Mađar Eltigani, a treći je bio Poljak Klepačka.Aleksandar je bio odličan i u brzopoteznom šahu. Zauzeo je 10. mjesto, a u ubrzanom šahu je bio još bolji, čak peti.

Vladan Vujović u brzopoteznom šahu se plasirao u sredinu tabele. Pripalo mu je 23.mjesto.U rješavanju šahovskih problema je bio 16. dok je u ubrzanom šahu bio na korak do medalje. U posljednjem,devetom, kolu igrao je sa Bjelorusom koji je imao pola poena manje od njega i trebala mu je pobjeda da bi mu pripala medalja. Međutim Bjelorus je pobijedio i prestigao ga, a Vladan je podijelio 5. mjesto.
Dajana Milićević i Mirjana Popadić nijesu učestvovale u rješavanju šahovskih problema već su samo igrale brzopotezni i ubrzani šah. U brzopoteznom šahu su bile u prvoj polovini tabele. Dajani je pripalo 7. mjesto,a Mirjani 8. U ubrzanom šahu Mirjana je bila šesta, a Dajana sedma.
Pred ovo četvero mladih šahista su novi izazovi.Dajana, kao viceprvak BiH, sredinom avgusta ide u Češku na Svjetsko kadetsko prvenstvo, a Mirjana,Aleksandar i Vladan, kao prvaci BiH, početkom novembra idu u Sloveniju na Evropsko kadetsko prvenstvo.

R. Sudžum

Komentarišite vijest