Osveštan hram u selu Brestice

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije osveštao je danas spomen-hram velikomučenici Marini - Ognjenoj Mariji u selu Brestice kod Bileće, posvećen Srbima stradalim od ustaškog terora u Drugom svjetskom ratu. Nakon svete arhijerejske liturgije vladika Grigorije poručio je da su ljudi koji ubijaju - propalice opustjelih duša...

 „Nema ništa strašnije od puste duše i pustoga srca. Da ne bismo bili pustoga srca i duše treba nam rosa Duha Svetoga koja će pustinju napuniti sa blagodaću“, rekao je vladika Grigorije.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski naveo je da je u Hercegovini mnogo mjesta u kojima su se desila stradanja.

„Važno je da naša djeca nauče i znaju šta se dogodilo, ali i da znaju da svako ko učini zlo čovjeku, učinio je i zlo Bogu“, istakao je vladika Grigorije.

U selu Brestice kod Bileće u Drugom svjetskom ratu od muslimana ustaša iz tadašnjeg gatačkog sreza u jednom danu stradalo 46 nedužnih mještana Srba, a 43 je bilo ranjeno.

Gradnja spomen hrama posvećenog Velikomučenici Marini - Ognjenoj Mariji, trajala je više od tri godine, a novac su obezbijedili mještani uz pomoć opština Bileća i Gacko.

SRNA

Komentarišite vijest