Za fotelju načelnika bori se 5 kandidata

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 13
LošeNajbolje 

Koalicija SRS RS, SDS, PDP i NSP političku snagu i kapacitet potvrdila je na prijevremenim lokalnim izborima održanim 2010. godine u Bileći kada je zajednički kandidat Dragan Babić pobjedom obezbijedio mandat.  I pored izbornog uspjeha "Zajedno za Bileću" i dobre saradnje, kako kažu nekadašnji koalicioni partneri na predstojeće izbore neće zajedno. Razlog - nisu uspjeli da se dogovore...

Goran Bošnjak: "SRS RS se, na neki način, obavezala da će bezuslovno podržati kandidata SDS-a na predstojećim izborima, zašto to oni nisu ispunili to je pitanje."
Dragan Babić: "Na osnovu tog sporazuma, prvo veče pregovora mi smo pristali da zajednički kandidat bude kandidat SDS-a, sutri dan kada smo trebali da to potpišemo nije došlo do potpisivanja, jer SDS i NSP u tom trenutku, ono što je dogovoreno uveče, nisu potpisali."
Nove političke prilike, kažu u NSP, su razlog zbog koje su se odlučili da podrže SDS-ovog kandidata.
Nemanja Papić: "Mogu reći za kandidata koje podržava NSP da će ostvariti ubjedljivu pobjedu nad SNSD-om. Kako će proći ostali kandidati teško je procijeniti."
I dok Bošnjak računa na podršku NSP-a i PDP-a, Babića zvanično podržava SNS, a u izbornom štabu SRS RS očekuju i podršku još dvije manje stranke.
Raspad "Zajedno za Bileću", mijenja izbornu sliku, tvrde i u SNSD-ovom odboru, koji će na izborima nastupiti samostalno. Ne računaju na dosadašnje glasove SRS Dr Vojislav Šešelj niti Socijalističke Partije jer ove stranke izlaze sa svojim kandidatima.
Blažo Vujović: "Kandidat SNSD-a za načelnika Opštine Bileća računa, prije svega, na podršku građana koji od SNSD-a očekuju pobjedu."
Iako svi kandidati iz stranke očekuju dobar izborni rezultat samo jedan će biti pobjednik. Iz stranačkih odbora tvrde da će voditi fer i poštenu kampanju.

 

M. Vujović / RTRS (S.D) / BILEĆAinfo

Komentarišite vijest