Novi put preko Čemerna do kraja 2012 ?

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Prema riječima Konstantina Tošovića rukovodioca gradilišta na projektu “Čemerno”, novi put na prevoju Čemerno će biti završeni do kraja ove godine. Asfaltiranje puteva je u toku. Na terenu se nalazi oko 200 radnika sa novom mehanizacijom, koji maju rok da do kraja godine završe posao vrijedan 72 miliona KM.

Tošović je rekao da je do sada ukupno završeno oko 70 odsto projekta, te podsjetio da je asfaltiran prilazni put do velikog tunela, a da su u toku unutrašnji radovi u tom i u malom tunelu...

On je dodao da će najveći posao predstavljati radovi na trasi od velikog do malog tunela, gdje geološki radovi još nisu završeni. Tošović je dodao da slijede radovi i na dva mosta i dijelu trase od malog tunela do vijadukta.

Projekat je od vitalnog interesa za Hercegovinu i cijelu Srpsku, čijim će završetkom biti znatno skraćena putna komunikacija Srbije i istočnog dijela Republike Srpske sa crnogorskim primorjem.

Radovi za koje je Vlada Srpske izdvojila 72 miliona KM počeli su aprilu 2009. godine, a projektom je predviđena izgradnja dva tunela, dva mosta i vijadukt.

Završetkom novog puta, ukupne dužine oko devet kilometara, putna komunikacija preko Čemerna biće skraćena više kilometara, a predstavljaće najkraću saobraćajnu vezu istočnog dijela Srpske i Srbije sa crnogorskim primorjem.

U vrijeme trajanja radova na novoj trasi puta, kao i zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj preko Čemernog odvijaće se privremenom obilaznicom.

mojahercegovina.com

Komentarišite vijest