Šah: Bilećki omladinci prvaci RS

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

Od 11. do 18.avgusta 2012.godine, u Banji Vrućici kraj Teslića, igrana je Prva liga Republike Srpske.Igralo se u tri kategorije: seniori, seniorke i omladinci. Kod seniora pobijedili su šahisti iz Zvornika,a kod seniorki šahistkinje iz Prijedora. Kod omladinaca pobijedili su mladi šahisti iz Bileće i ponovo vratili titulu u svoj grad...

Bilećani su prošlogodišnjeg prvaka ŠK“Skakač“ iz Banja Luke pobijedili sa 3:1 dok su sve ostale protivnike pobijedili sa maksimalnih 4:0 i sa ukupno 8 meč bodova i 15 poena bili ubjedljivo prvi ispred ŠK“Skakač“ koji je sakupio 6 meč bodova i 11,5 poena.Treće mjesto sa po 3 meč boda podijelili su ŠK“Rudar“ iz Prijedora i ŠK“Banja Luka“ iz Banja Luke,ali je bronzana medalja pripala Banjalučanima koji su sakupili 5,5 poena dok su Prijedorčani imali 4,5 poena.
Troje Bilećana je nagrađeno i za najbolje rezultate po tablama.Kokotović Aleksandar je bio najbolji na prvoj tabli,Popadić Mirjana na drugoj,a njena sestra Milica na četvrtoj.Na trećoj tabli najbolja je bila Babić Tijana iz Skakača.


Dobra igra mladih Bilećana ohrabruje pred takmičenja koja ih očekuju. Milićević Dajana je već u Češkoj na Evropskom kadetskom prvenstvu,dok će Kokotović Aleksandar i Popadić Mirjana, zajedno sa malim Vujović Vladanom, početkom novembra putovati u Sloveniju na Svjetsko kadetsko prvenstvo.

R. Sudžum

Komentarišite vijest