KK Hercegovac istupio iz lige

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Košarkaški klub Hercegovac zbog finansijskih problema neće igrati Premijer ligu BiH iako je to više nego zaslužio po pruženim partijama u toku prethodnih sezona. Na utakmicama Hercegovca u Bileći dvorana je uvijek bila puna, tako da će i sa te strane košarkaški sport u BiH biti oštećen. Predsjednik kluba Miljan Aleksić kaže nije bilo drugog rješenja nego da Hercegovac istupi iz lige...

Koliko god da nam je žao zbog ovoga poteza, nije bilo drugog rješenja, jer u ovom momentu nemamo dovoljno novca da igramo Premijer ligu. Ne znam u kom rangu takmičenja ćemo igrati nakon istupanja iz lige, - rekao je Aleksić.

Teška situacija je i u trebinjskom Leotaru, čiji igrači su počeli sa pripremama, ali rukovodstvo kluba prinuđeno je da čeka odluku Rodoljuba Draškovića o tome da li će i ove sezone finansirati klub iz grada na Trebišnjici ili ne.

 


- Finansijska situacija je veoma teška u svim oblastima i moramo da razumijemo bilo kakvu odluku sponzora. Mislim da država treba odlučiti da li želi ili ne želi sport. Situacija je takva da bi oslobađanje kotizacije bilo od velike pomoći za klubove, - rekao je Miodrag Šakotić, predsjednik KK Leotar.

U Košarkaškom savezu BiH su dali rok klubovima da se do četvrtka izjasne da li će igrati Premijer ligu ili ne.

 

sportlive.ba / foto: bilecasport

Komentarišite vijest