14. Ćorovićevi susreti pisaca

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 6
LošeNajbolje 

Četrnaesti Ćorovićevi susreti pisaca pod nazivom “Srpska proza danas” trajaće u Bileći od četvrtka do subote, a biće, na svoj način, u znaku pisca i slikara Mome Kapora.
Naime, manifestacija će i otpočeti u četvrtak, u 9 časova, okruglim stolom u čitaonici Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjete” i raspravom o književnom djelu ovog stvaraoca, koji korijene vuče iz bilećkog sela Mirilovića...

Istoga dana učesnici će, u 17 časova, posjetiti Srednjoškolski centar “Golub Kureš”, a sat kasnije, ponovo u “Prosvjeti”, prisustvovati otvaranju legata Vojislava Gaćinovića (brata Vladimira Gaćinovića), te potom otvaranju izložbe slika Mome Kapora u galeriji ovog društva.

U petak, u 9 časova, biće nastavljen rad okruglog stola o Kaporovom književnom djelu, za 15 časova je predviđena posjeta učesnika manifestacije Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju, manastiru Zavala i Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog u Popovom polju. Po povratku u Bileću, u Domu kulture će, u 20 časova, biti priređeno književno veče na kome će učestvovati: Svetozar Koljević, Žarko Đurović, Rajko Petrov Nogo, Jovan Delić, Ranko Popović, Miroljub Joković, Duško Pevulja, Radoslav Bratić, Miroslav Toholj, Zoran Kostić, Vladimir Kecmanović, Vule Žurić…

U subotu bi učesnici Ćorovićevih susreta pisaca trebalo da posjete još neka hercegovačka mjesta i prirede prigodne programe.

 

mojahercegovina  / (MH- žj)

Komentarišite vijest