Kekanoviću i Vojvodiću prestižne nagrade

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Drago Kekanović iz Zagreba dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Svetozar Ćorović", a akademik Mihajlo Vojvodić laureat je prestižne nagrade "Vladimir Ćorović", odlučio je stručni žiri u saradnji sa odborima Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" u Bileći i Gacku. Kekanović je priznanje dobio za roman "Veprovo srce", a Vojvodić za istorijsko djelo o Stojanu Novakoviću...

Lauretima će nagrade biti dodijeljene u okviru tradicionalnih Ćorovićevih susreta pisaca i istoričara, koji se održavaju u Bileći i Gacku. Susreti okupljaju najpriznatije srpske prozne stvaraoce, književne kritičare, istoričare, ugledne profesore iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i inostranstva.

Ovogodišnja manifestacija u Bileći i Gacku počeće u četvrtak, 20. septembra, u 9.00 časova, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva nauke i tehnologije Srpske i SPKD "Prosvjeta", a u organizaciji opština Bileća i Gacko.

Nagrada "Svetozar Ćorović" ili Ćorovićeva nagrada je srpska književna nagrada koja se dijeli svake godine na Ćorovićevim susretima pisaca u Bileći.

U isto vrijeme se tradicionalno u Gacku održava naučni skup srpskih istoričara, gdje se dodjeljuje nagrada "Vladimir Ćorović".

SRNA

Komentarišite vijest