Otvorena zgrada porodične medicine

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 8
LošeNajbolje 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić i direktor Doma zdravlja "Sveti Luka" u Bileći Neđo Simović otvorili su danas rekonstruisanu zgradu porodične medicine u ovoj opštini, za koju su Vlada Srpske i opština Bileća izdvojili oko 880.000 KM.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 70 odsto, a opština Bileća 30 odsto sredstava za rekonstrukciju zgrade porodične medicine bilećkog Doma zdravlja , koja će doprinijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti građana ove lokalne zajednice...

Škrbić je istakao da je rekonstruisano prizemlje zgrade gdje se nalaze timovi porodične medicine i laboratorija, dok je u suterenu urađen dijagnostički dio.

Škrbić je najavio da je u narednom periodu planirano da se adaptira sprat ove zgrade sa konsultativnim kancelarijama i drugim neophodnim nedostajućim ordinacijama.

"Ova zgrada koja je građena 1958. godine u potpunosti će zadovoljavati potrebe bilećkih pacijenata", rekao je Škrbić.

On je ukazao i na neophodnost obnove medicinskih aparata, jer su postojeći zastarjeli i najavio da će u skorije vrijeme biti izdvojena sredstva za biohemijski analizator koji je neophodan ovoj zdravstvenoj ustanovi, te ultrazvučni i rendgenski aparat.

"Sve neophodne aparate nabavljaćemo prema prioritetima, kako bi stanovnici ove hercegovačke opštine imali što bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i ne bi morali odlaziti u druge zdravstvene centre na liječenje", rekao je Škrbić.

On je najavio da će od sljedeće godine u cijeloj Republici Srpskoj biti potpuno uvezan sistem svih timova porodične medicine sa apotekama i fondovima, što će građanima olakšati korištenje zdravstvenih usluga.

Direktor bilećkog Doma zdravlja Neđo Simović istakao je da je primarna zdravstvena zaštita u Bileći na visokom nivou, te da su svi doktori porodične medicine stručni i osposobljeni.

Simović je istakao dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, napominjući da je ova zdravstvena ustanova uvijek imala razumijevanja za neophodnu pomoć.

"Naš motiv je unaprijediti primarnu zdravstvenu zaštitu kako bi građani Bileće mogli dobiti kvalitetne i neophodne usluge na jednom mjestu", istakao je Simović.

SRNA

Komentarišite vijest