Zatvorena kolonija i otvorena izložba slika

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Zavičajni klub ''Osvit'' Bileća organizovao je u subotu, 27.10.2012. godine, u Galeriji SPKD ''Prosvjeta'' Bileća zatvaranje likovne kolonije ''Simeon Dobrićevski'' i otvaranje izložbe radova nastalih u toku trajanja kolonije. Postavka obuhvata preko 40 radova eminentnih umjetnika, učesnika kolonije. Izložba je otvorena zvucima gajdi u izvođenju Sava Radovića. Pozdravnu riječ, u ime organizatora, uputila je Aleksandra Dželetović, direktor likovne kolonije...

Rad kolonije zatvorio je akademski slikar Mihailo Gligorić Gliša, a izložbu radova otvorio je akademski slikar Srećko Zdravković. U programu, sa dvije muzičke numere, učestvovale su Nataša Grahovac i Marija Parežanin.

Veliko nevrijeme i kiša nisu omeli naše sugrađane da u velikom broju dođu na zatvaranje prve likovne kolonije u istoriji našeg grada.
Postavka umjetničkih djela nastalih u toku ove kolonije biće u Galeriji do petka, 02.11.2012. godine, a onda se seli u Dom kulture Bileća, gde će se, to isto veče, održati i promocija romana ''Prst poprijeko od srca'', našeg poznatog književnika Šćepana Aleksića.

 


Zavičajni klub „Osvit“ Bileća i Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ organizuju promociju romana „Prst poprijeko od srca“ našeg poznatog i priznatog književnika Šćepana Aleksića u Domu kulture u Bileći 2.11.2012. godine sa početkom u 19 časova. Predstavljanje romana uz zanimljiv muzičko-zabavni program. Ulaz slobodan. Dobro nam došli!

BILEĆAinfo/Osvit

Komentarišite vijest