Održan humanitarni koncert za S. Manojlovića

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 5
LošeNajbolje 

Na humanitarnom koncertu za liječenje šesnaestogodišnjeg Save Manojlovića iz Bileće prikupljeno je 1.623 KM.Savo Manojlović učenik je prvog razreda Gimnazije Srednjoškolskog centra "Golub Kureš" u Bilećii član Kulturno-umjetničkog društva "Zora Hercegovine", koje je i organizovalo sinoćnji koncert. Mladiću je u oktobru dijagnostikovan tumor mokraćne bešike, a od kraja novembra liječi se na beogradskoj Dječijoj klinici u Tiršovoj...

Prikupljeni novac biće mu uručen za 15 dana kada dođe u Bileću. Članovi KUD-a "Zora Hercegovine" šrikupili su, prije Savinog odlaska u Beograd, novac i kupili mu laptop kako bi mogli da budu na vezi sa njim tokom boravka u bolnici.

Ovo društvo se u jednoipočasovnom programu u Domu kulture u Bileći predstavilo igrama i pjesmom, a gosti koncerta bili su KUD "Zelengora" iz Gacka, etno-grupa "Vasilise", pjevačica Goca Dobranić, kao i mješoviti hor Zavičajnog kluba "Osvit".

Novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM dali su i bilećki borci na čelu sa Čedomirom Zenom Popovićem, ratnim komandantom jedinice u kojoj je bio Savin otac Danilo Manojlović.

Billećki Dom kulture ima svega oko 200 mjesta, a ulaznica je koštala tri marke, što govori da je oko 550 posjetilaca došlo da podrži svog mladog sugrađanina u borbi za ozdravljenje.

trebinjedanas

Komentarišite vijest