SNSD i SDS sklopili sporazum u Bileći

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 19
LošeNajbolje 

Tri odbornika SDS-a u Skupštini opštine Bileća od danas podržavaju skupštinku većinu koju predvodi SNSD, a odbornica PDP-a Gordana Stajić prešla je u SNSD. bileca skupstina 4 3U SDS-u nisu željeli da komentarišu odluku o saradnji sa SNSD-om u Bileći, a predsjednik Kluba odbornika SNSD Ljubo Vuković kaže da je dogovor o saradnji  nedavno postignut sa vrhom SDS-a. Fizički obračuni, teške riječi i međusobne optužbe su zaboravljene, i tri godine nakon vandrednih izbora i velikih sukoba između SDS-a i SNSD-a ove dvije stranke od danas imaju Sporazum o zajedničkom djelovanju u lokalnom parlamentu tvrdi Ljubo Vuković koji je sa bratom Radovanom vodio pregovore sa SDS-om...

Njegov osmjeh smjeh na licu govori koliko su u SNSD-u zadovoljni iznenadnim uklapanjem bivših rivala. “Mi smo prije nekoliko dana postigli Sporazum o zajedničkom djelovanju dvije stranke u bilećkoj Skupštini opštine, i tri odbornika SS-a od sada činiće koaliciju sa SNSD-om i koalicionim partnerima. Predsjednik stranke Mladen Bosić i potpredsjednik Tadić prije neki dan su bili u Bileći, i oni su nam čestitali na sporazumu koji smo postigli na zajedničkom djelovanju dvije stranke u lokalnom parlamentu na dobrobit svih građana Bileće.” kaže Vuković.

Opštinski odbor SDS-a u Bileći raspušten je poslije izbora jer se članstvo protivilo koaliciji sa SNSD-om, i do danas nije formiran novi. Tri odbornika i potpredsjednik SDS-a Slobodan Prtilo nisu željeli davati izjave, a ostali bilećki odbornici kažu da su razočarani ali ne i iznenađeni ovakvom odlukom SDS-a.
Šlag na tortu stavila je bivša odbornica PDP-a Gordana Stajić koja je danas napustila Ivanićevu stranku i prešla u SNSD. Koalicija. U opoziciji sada su ostala samo po dva odbornika Srpske napredne i Srpske radikalne stranke Republike Srpske.

BN  portal

Komentarišite vijest