Ĺ tampa PDF
Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Prava ribolova?ka senzacija dogodila se rano jutros u Bile?i, kada je 23-godišnji Bile?anin ?or?e Ini?, u Bile?kom jezeru ulovio soma kapitalca, teškog ?ak 85 kg! Ovo je najve?i primjerak soma ikada olovljen u ovim vodama! „Ustao sam jutros oko 5 sati, a u lov krenuo oko pola 6, te dok sam uzeo gorivo, ubacio ?amac u vodu, po?eo sam da vu?em rapale oko 6 sati“. – po?eo je razgovor za „Moju Hercegovinu“ ?or?e Ini?, pokušavaju?i retrospektivno da objasni redosljed doga?aja...

„Bio sam sam na ?amcu, a negdje oko 7 sati vidim da se na kuku zaka?ilo nešto baš krupno, a kad sam vidio kapitalca, nisam mogao da vjerujem. Na svu sre?u, u tim trenucima došao je i moj tetak Slobodan Aleksi?, koji ga je zajedno sa mnom izvla?io nekih sat vremena, možda malo više“, – nastavio je ?or?e, u jednom dahu objašanjavati kako se sve dogodilo.

„Kad smo vidjeli koliki je som, mojoj sre?i nije bilo kraja. Najve?i som ikada ulovljen u ovim vodama!“ – dodao je on.

?or?e je student Sociologije na Palama, a ribolovom se bavi od desete godine.

Na naše pitanje da li je prije hvatao neke krupne ribe, ?or?e odgovara:

„Prije nekih desetak godina sam zajedno sa ocem za jedan dan uhvatio 9 komada, najteža je bila 47 kg, a bilo ih je i par po 20-30 kg. Me?utim, ovo danas… ovo je kruna moje ribolova?ke karijere, kojom ?u se svakako ponositi dok sam živ!“ – emotivno je zaklju?io razgovor za „Moju Hercegovinu“ ?or?e Ini?, sada ve? jedan od najponosnijih hercegova?kih ribolovaca.

mojahercegovina

Komentarišite vijest