Rekord: Ulovljen som težak 85 kg

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 10
LošeNajbolje 

Prava ribolovačka senzacija dogodila se rano jutros u Bileći, kada je 23-godišnji Bilećanin Đorđe Inić, u Bilećkom jezeru ulovio soma kapitalca, teškog čak 85 kg! Ovo je najveći primjerak soma ikada olovljen u ovim vodama! „Ustao sam jutros oko 5 sati, a u lov krenuo oko pola 6, te dok sam uzeo gorivo, ubacio čamac u vodu, počeo sam da vučem rapale oko 6 sati“. – počeo je razgovor za „Moju Hercegovinu“ Đorđe Inić, pokušavajući retrospektivno da objasni redosljed događaja...


„Bio sam sam na čamcu, a negdje oko 7 sati vidim da se na kuku zakačilo nešto baš krupno, a kad sam vidio kapitalca, nisam mogao da vjerujem. Na svu sreću, u tim trenucima došao je i moj tetak Slobodan Aleksić, koji ga je zajedno sa mnom izvlačio nekih sat vremena, možda malo više“, – nastavio je Đorđe, u jednom dahu objašanjavati kako se sve dogodilo.„Kad smo vidjeli koliki je som, mojoj sreći nije bilo kraja. Najveći som ikada ulovljen u ovim vodama!“ – dodao je on.

Đorđe je student Sociologije na Palama, a ribolovom se bavi od desete godine.

Na naše pitanje da li je prije hvatao neke krupne ribe, Đorđe odgovara:

„Prije nekih desetak godina sam zajedno sa ocem za jedan dan uhvatio 9 komada, najteža je bila 47 kg, a bilo ih je i par po 20-30 kg. Međutim, ovo danas… ovo je kruna moje ribolovačke karijere, kojom ću se svakako ponositi dok sam živ!“ – emotivno je zaključio razgovor za „Moju Hercegovinu“ Đorđe Inić, sada već jedan od najponosnijih hercegovačkih ribolovaca.

mojahercegovina

Komentarišite vijest