Usvojen nacrt rebalansa budžeta za 2013.

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 12
LošeNajbolje 

Na osmoj sjednici Skupštine Opštine Bileća danas je usvojen nacrt rebalansa budžeta za 2013. godinu u iznosu od 10 636 145 konvertibilnih maraka. Najveće zamjerke povodom rebalansa upućene su na trošenje sredstava iz budžeta za plaćanje smještaja prilikom službenih putovanja, te na to koliko je potrošeno na jelo i piće. Načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić ovo komentariše kao dobar znak i ističe da je najmanje sredstava od toga potrošio on...

- Bio sam velikodušan, davao sam i Boračkoj organizaciji i svim kulturno-umjetničkim programima koji su bili u Bileći, svi gosti i ugledni Bilećani koji su dolazili imali su večeru negdje. Sami znate da je Vlada zasjedala ovdje, što se nikad prije nije desilo, zatim da nam je predsjednik države dolazio dvaput ove godine, te ambasadori iz nekoliko zemalja i dabogda dogodine povećali ovakve troškove još više – istakao je Aleksić.

Glavna stavka u kojoj je ostvareno više od planiranog odnosi se na sredstva za akumulaciju, a Aleksić kaže da je raspodjela za grantove i subvencije podjeljena pošteno, onako kako je kome bilo potrebno.

Na sjednici je donijeta i odluka o ukidanju zabrana saobraćaja svim vozilima u ulici Kralja Aleksandra, od raskrsnice sa Ulicom Peka Pavlovića do raskrsnice sa Ulicom Ravnogorskom, u periodu od 18 do 21 čas u zimskom periodu.

Usvojeni su i izvještaji o radu za 2013. godinu  JU Centra za informisanje (Radio Bileća), Opštinske boračke organizacije, JP „Bilećastan“, ZK „Osvit“, Udruženja „Zora Hercegovine“ i Udruženja guslara i epskih pjesnika „Vojvoda Vlatko Vuković“, dok izvještaji o radu SPKD „Prosvjeta“, Centra za rani rast i razvoj djece, Udruženja žena i građana „Budućnost“, te Udruženja poljoprivrednih proizvođača nisu usvojeni.

Odbornici su podržali i odluku da Opština učestvuje na licitaciji za kupovinu zgrade „Trgoproma“ doo. Bileća koja se nalazi na Mekoj Grudi.

Iako je sjednica skupštine počela uz prisustvo 18 od 19 odbornika, prilikom glasanja za pojedine tačke dnevnog reda jedva da je postignut kvorum, a Nacrtom rebalansa budžeta za 2013. godinu rashodi za bruto naknade skupštinskim odbornicima iznose 132.000 KM, čak 7.000 KM više od planiranog.

/MojaHercegovina - J.Denda

Komentarišite vijest