Nove saobraćajnice mijenjaju lice grada

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Prema urbanističkom planu Bileće do 2020. godine, koji je nedavno usvojen, to hercegovačko mesto dobiće tri nove saobraćajnice, a radi se o zaobilaznici ispod grada i izgradnji nastavaka ulica Vladimira Gaćinovića i Stepe Stepanovića. Gradska zaobilaznica će, kako je planirano, biti izgrađena od skretanja regionalnog puta za Ljubinje ispod grada do raskrsnice za Trebinje i Nikšić u dužini od oko dva i po kilometra, čime će se rasteretiti ulica Kralja Petra Oslobodioca, koja je i dio magistalnog puta prema Trebinju odnosno Gacku...

Frekvencija saobraćaja tom ulicom posebno je povećana u letnjim mesecima kada se tuda putuje prema moru iz istočnih delova Srpske i sa severa Srbije.
Prema rečima načelnika za stambeno-komunalna pitanja opštine Bileća Dušanke Nosović, uskoro počinje rešavanje imovinsko pravnih poslova, a troškovi po tom osnovu neće biti preveliki, jer na budućoj trasi zaobilaznica nema objekata predviđenih za rušenje. Imovinsko-pravni poslovi delom su već rešeni, jer je opštini pre nekoliko godina bez naknade ustupljeno u tu svrhu oko 15.000 kvadratnih metara zemljišta gde su se nalazili poligoni kasarne u tom mjestu.

Pošto je predviđeno da centralna bilećka ulica Kralja Aleksandra postane pešačka zona, urbanističkim planom je predviđeno da ulica Vladimra Gaćinovića postane jedna od glavnih gradskih saobraćajnica. Ona će dobiti svoj nastavak istočnim delom grada na zelenu pijacu sve do preduzeća „Kovnica“, gde će se spajati sa glavnim putem prema Gacku.
Ulica Stepe Stepanovića, koja se ovih dana rekonstruiše, takođe će dobiti svoj nastavak zapadnim delom Bileće, odnosno ispod Autobuske stanice i takođe će izlaziti na put prema Gacku u naselju Plužine. Sa tri nove saobraćajnice Bileći će biti promenjeno lice i dobiće obrise savremenog grada.

Komentarišite vijest