Podrška inicijativi za donošenje izmjena Zakona o PDV-u

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić podržava inicijativu za donošenje izmjena i dopuna Zakona o porezu na dodatnu vrijednost /PDV/, koju je pokrenuo zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanić.

"To je i zahtjev Saveza sindikata RS. Krajnje je vrijeme da na dnevnom redu Parlamentarne skupštine BiH bude inicijativa da nultom stopom budu oporezovane životne namirnice kao što su pšenično brašno, hljeb, mlijeko, jestiva ulja i biljne masti. Dobro je da to pokrene neko od naših političara", rekla je Ranka Mišić Srni...

Ivanić je danas pokrenuo inicijativu za donošenje izmjena i dopuna Zakona o PDV-u.

On smatra da bi osnovne životne namirnice trebalo da budu oporezovane nultom stopom, i to pšenično brašno tip 500 i tip 850 i hljeb dobijen od ovih vrsta brašna, kao i mlijeko, jestiva ulja i biljne masti.

''U ovoj grupi proizvoda, za koje smatram da bi trebalo da budu oslobođene plaćanja PDV-a, nalaze se i negazirana voda za piće, lijekovi i ortopedska pomagala, hrana za bebe i bebi-oprema, te vještačka đubriva, zaštitna sredstva u poljoprivredi, sjeme i sadni materijal'', rekao je Ivanić.

Komentarišite vijest