Sve spremno za predsjedničke izbore

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Bileća je oblijepljena predizbornim plakatima kandidata koji ovih dana "okupiraju" medije u RS izjavama i saopštenjima, a sada su stigli i glasački listići i birački spiskovi za izbore za predsjednika RS zakazanih za 9. decembar.
Predsjednik banjalučke Gradske izborne komisije Aleksandar Radeta potvrdio je za agenciju Fena da je Komisija tokom prošle sedmice primila izborni materijal te da su izvršene sve neophodne pripreme za izbore. On je precizirao je da su formirani i obučeni birački odbori, pripremljeni prostori u kojima će se odvijati glasanje i propratni materijal, plakati i drugo.

Za gradjane su u Skupštini grada Banja Luka otvorene svakodnevne telefonske linije na koje mogu proveriti gde će glasati, a i u banjalučkim dnevnim novinama biće objavljen dodatak za gradjane Banjaluke sa popisom ulica na kojima potencijalni birači mogu glasati.
Savjet ministara Bosne i Hercegovine odobrio je skoro dva miliona maraka iz budžetskih rezervi za finansiranje prijevremenih izbora za predsjednika Republike Srpske.

Za predsjedničku fotelju boriće se deset stranačkih i jedan nezavisni kandidat , a na listi su, izmedju ostalih, dva predsjednika partija - Mladen Ivanić, kao kandidat PDP-a, i Krsto Jandrić, lider vanparlamentarne Narodne demokratske stranke.

Pored njih, partije su prijavile sljedeće kandidate: Rajko Kuzmanović (SNSD), Ognjen Tadić (SDS), Slobodan Popović (SDP BiH), Nedžad Delić (Demokratska stranka invalida), Slavko Dragičević (SDU BiH), Nikola Lazarević (Evropska ekološka stranka E5), Anton Josipović (Narodna stranka "Radom za boljitak") i Mirko Blagojević (SRS - Dr Vojislav Šešelj).

Dragan Djoković, bivši ministar u jednom od ratnih saziva Vlade RS, ostao je u trci kao jedini nezavisni kandidat. Prijevremeni izbori za predsjednika RS raspisani su nakon smrti predsjednika tog entiteta Milana Jelića. Jelić (51) je preminuo 30. septembra u Doboju, od posljedica srčanog udara.

Komentarišite vijest