Општина Билећа прославила крсну славу.

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Поводом Светог Саве, крсне славе општине Билећа, начелник ове општине Миладин Самарџић уручио је данас *Повељу града Билеће" Самосталној занатској радњи “Пађени”, власника Ненада Вукоја из села Пађени у овој општини, док је замјеник начелника Миливоје Радовановић уручио повеље најбољим спортистима, шахисткињи Мирјани Попадић, каратисткињи Дајани Вујовић и кошаркашу Славиши  Вуковићу.

Повеље су, како је рекао начелник Самарџић, уручене за развој и унапређење мале привреде, као и спорта у општини Билећа...(детаљније)

“Ова повеља ће бити подстрек за нашу мљекару, чију производњу намјеравамо проширити на 15.000 литара млијека дневно, од чега тренутно на тржишту имамо петнаест млијечних производа, међу којима су и традиционални херцеговачки производи, попут кајмака, сира из мјешине и слично”, истакао је након додјеле Повеље Ненад Вукоје.

У оквиру обиљежавања крсне славе општине Билећа, данас је положено и цвијеће на спомен-обиљежје погинулим борцима и цивилима билећког краја у минулом рату.

Поводом Светог Саве, јутрос је у храму који носи име овог светитеља Свету архијерејску литургију служио Епископ Захумско-херцеговачки и приморски Григорије, након чега је литија прошла градским улицама.

У вечењим сатима се у Дому културе у Билећи одржанала Светосавска академија коју припрема СПКД Просвјета из овог града.BRAČNI PAR VUKOJE

Komentarišite vijest