Сестра и брат сестриним стопама

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Шахисткиња „Основца“ из Билеће, Мирјана Попадић, спортиста је ове херцеговачке општине за 2007. годину, док је, према одлуци Савјета за Спорт, на другом мјесту каратисткиња "Херцеговца“ Дајана Вујовић, а на трећем кошаркаш истоименог клуба Славиша Вуковић, пише лист "Глас Херцеговине".

Мирјана је ученица осмог разреда Основне школе „Свети Сава“ у Билећи, и има непуних 14 година, али јој то није сметало да се пласира на Свјетско омладинско првенство до 20 година... Првенство је јесенас одржано у Јерменији, али млада билећка шахисткиња, која је требало да представља БиХ, тамо није отпутовала због недостатка средстава.

Мирјаниним стопама иду десетак минута старија сестра близанка Милица и десетогодишњи брат Митар, сви шахисти „Основца“.

Милица је 2006. године, као кадетски првак БиХ, учествовала на Европском кадетском првенству у Херцег Новом и за ту годину, у избору спортисте Билеће, била рангирана на другом мјесту.

Бројни су и други шаховски успјеси сестара Попадић јер се са скоро сваког турнира враћају са медаљама, наградама и признањима. Слиједи их брат Митар који је за сада стигао само до титуле клубског првака у свом узрасту, а све троје су одлични ученици.

Иако се родитељи, Ранко и Љиљана, нису бавили спортом њихово троје дјеце су увелико заинтересовани за то и пошто им шах није довољна спортска дисциплина, сестре тренирају карате у „Херцеговцу“, а брат фудбал у истоименом клубу.

И тамо су поприлично успјешни, иако не у оноликој мјери колико у шаху.

Ш. Алексић

Komentarišite vijest