Препород са Драгом Каралићем

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Кошаркаши билећког Херцеговца откровење су прољећног дијела првенства Премијер лиге БиХ јер су, од најозбиљније кандидата за испадање, коло прије краја обезбиједили опстанак. 

Бројна билећка кошаркашка публика мишљења је да би њихови љубимци, са оваквом игром, стигли и до "Лиге осам" да је првенство потрајало још неколико кола. Они су били значајна подршка Херцеговцу јер се у Градској спортској дворани у Билећи редовно окупљало најмање 1.500 навијача...

Херцеговац је у протеклих 11 кола прољећног дијела првенства остварио осам побједа. Билећани су на домаћем терену на плећа положили Посушје, Чапљину, Зрињски, Груде, Борац Нектар и Славију, а побједе су остварили још у Вогошћи и Зеници. Поражени су само од најјачих екипа Босне, Игокее Партизана и Слободе Дите.

- Све честитке заслужују играчи и тренер Драго Каралић који је препородио екипу. Успјех је остварен у веома тешким условима јер се ове зиме Спортска дворана у Билећи реновирала, па смо три домаће утакмице морали да одиграмо у сусједном Гацку. Каралић је практично преузео екипу од сусрета са Леотаром у посљедњем колу јесењег дијела шампионата и рачунајући и ту побједу, у посљедњих 12 кола остварили смо их укупно девет - истакао је предсједник Херцеговца Миљан Aлексић.

Слично мисли и центар Драган Тимотић који је, када се све сабере, био један од најкориснијих играча Билећана. Према његовим ријечима, доласком Каралића тренинзи су појачани, а промијенио се и приступ према игри јер је унио позитивну енергију у екипу. Како су побјеђивали из кола у коло растао је и елан и увјерење да могу до зацртаног циља.

- Херцеговац је у првом дијелу првенства имао три домаћа кикса, против Зенице Челика, Игокее Партизана и Слободе Дите, па је морал екипе био пољуљан јер су изгубили све утакмице на страни и имали само побједу против Чапљине у Билећи. Истина, довели смо и два нова играча Дејана Бојиновића и Сашу Црнобрњу, а капитен Драган Вујовић, који је дуго одсуствовао, санирао је повреду. Тешко је сада тврдити шта би било да је тако било од почетка првенства и да ли бисмо завршили у горњем дијелу табеле, како сада многи тврде у Билећи - истакао је шеф стручног штаба Билећана Драго Каралић.

Komentarišite vijest