Sudska (ne)pravda.

Ĺ tampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Zbog svega ovoga sam jako ogor?en i postavljam sebi, Vama i svima ostalim koji vjeruju u pravdu i pravnu državu pitanje:

Dokle ?e se pravda sprovoditi na ovakav na?in i dokle ?e sudstvo donositi odluke na štetu malih i nedužnih ljudi kojima je jedni na?in da se zaštite od ovakvih nasilnika, ne putem institucija države ve? samozaštitom? ...

Vije?e Okružnog suda u Trebinju, kome je predsjedavao Duško Popi?, je izreklo kaznu zatvora od dvije godine Milivoju Vujovi?u (60) iz Bile?e za krivi?no djelo ubistvo u pokušaju? Želio bi da da skrenem pažnju javnosti na ovaj pravosudni presedan na kojem i novine ukazuju u Glasu Srpske
Navodim citat iz novina: ''...kazna koja je izre?ena Milivoju Vujovi?u je previsoka i da ?e se na nju uložiti žalba. Advokat osu?enog navodi da Vujovi? do sada nije osu?ivan i da ga u Bile?i svi znaju kao poštena ?ovjeka, a da je oružje potegao nakon što je fizi?ki bio napadnut.

Napominjem da je moj otac stariji ?ovjek slabog zdravlja i da je bio napadnut od strane mla?eg i fizi?ki ja?eg lica, a oružje je posjedovao kod sebe zbog ranije upu?enih prijetnji od strane istog lica koje ga je i napalo .

Prijetnje su se odnosile na ugrožavanje njegovog života i života njegove k?eri i ostatka njegove porodice.

Istovremeno isti?em da je napada? Dragan Doderovi? sklon kriminalnim radnjama: Dva ubistva, pokušaj ubistva, teške kra?e i izme?u ostalog proveo je i 11 i više godina u kazneno popravnim institucijama zbog ovih i sli?nih dijela sto se i navodi u ?lanku novina Glasa Srpskog.

Citat: '' Dragan Doderovi? je sklon kriminalnim radnjama i da je zbog ubistva i drugih nezakonitih radnji do sada u zatvoru proveo 11 godina.''

Tako?e navodim da je moj otac prijavljivao i tražio zaštitu za sebe i svoju porodicu putem legalnih institucija države tj. MUP-a RS i o tome svjedo?e i prijave kao i zapisnici sa informativnih razgovora.

I pored svega ovoga moja porodica je bila i dalje izložena prijetnjama i stalnom strahu od mogu?ih poslijedica koje su ove prijetnje donosile.

Želimir Vujovi?, sin Milivoja Vujovi?a 

**ovo je kopija vijesti sa http://bileca-info.com/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=2 * kopirana je zbog greške u bazi* 

Komentarišite vijest