Sudska (ne)pravda.

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Zbog svega ovoga sam jako ogorčen i postavljam sebi, Vama i svima ostalim koji vjeruju u pravdu i pravnu državu pitanje:

Dokle će se pravda sprovoditi na ovakav način i dokle će sudstvo donositi odluke na štetu malih i nedužnih ljudi kojima je jedni način da se zaštite od ovakvih nasilnika, ne putem institucija države već samozaštitom? ...

Vijeće Okružnog suda u Trebinju, kome je predsjedavao Duško Popić, je izreklo kaznu zatvora od dvije godine Milivoju Vujoviću (60) iz Bileće za krivično djelo ubistvo u pokušaju? Želio bi da da skrenem pažnju javnosti na ovaj pravosudni presedan na kojem i novine ukazuju u Glasu Srpske
Navodim citat iz novina: ''...kazna koja je izrečena Milivoju Vujoviću je previsoka i da će se na nju uložiti žalba. Advokat osuđenog navodi da Vujović do sada nije osuđivan i da ga u Bileći svi znaju kao poštena čovjeka, a da je oružje potegao nakon što je fizički bio napadnut.

Napominjem da je moj otac stariji čovjek slabog zdravlja i da je bio napadnut od strane mlađeg i fizički jačeg lica, a oružje je posjedovao kod sebe zbog ranije upućenih prijetnji od strane istog lica koje ga je i napalo .

Prijetnje su se odnosile na ugrožavanje njegovog života i života njegove kćeri i ostatka njegove porodice.

Istovremeno ističem da je napadač Dragan Doderović sklon kriminalnim radnjama: Dva ubistva, pokušaj ubistva, teške krađe i između ostalog proveo je i 11 i više godina u kazneno popravnim institucijama zbog ovih i sličnih dijela sto se i navodi u članku novina Glasa Srpskog.

Citat: '' Dragan Doderović je sklon kriminalnim radnjama i da je zbog ubistva i drugih nezakonitih radnji do sada u zatvoru proveo 11 godina.''

Takođe navodim da je moj otac prijavljivao i tražio zaštitu za sebe i svoju porodicu putem legalnih institucija države tj. MUP-a RS i o tome svjedoče i prijave kao i zapisnici sa informativnih razgovora.

I pored svega ovoga moja porodica je bila i dalje izložena prijetnjama i stalnom strahu od mogućih poslijedica koje su ove prijetnje donosile.

Želimir Vujović, sin Milivoja Vujovića 

**ovo je kopija vijesti sa http://bileca-info.com/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=2 * kopirana je zbog greške u bazi* 

Komentarišite vijest