Билећки представник на Ђурђевд.Ф.

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

ПРВА НАГРАДА ПУБЛИКЕ

Финално вече 15. јубиларног Ђурђевданског фесативала дјечије пјесме Бањалука 2008., одржано је синоћ у бањалучкој дворани Борик.

Прву награду жирија освојила је композиција "Успаванка за мене и меду" коју је извела Соња Шкорић из Србије. Награду публике освојио је Иван Вучковић из Билеће за композицију „Моја прва љубав“.  Другу награду жирија освојила је композиција „Моја Украјина“ у извођењу Паулине Кирпах из Украјине,а трећу награду композиција „Кад мост пази на ријеку“ у извођењу Александре Хорват из Мађарске...

Награду за најбољи текст освојио је Дејан Ђоновић за композицију „Пјесмом до звијезда“, награду за набољи анражман освојио је Тихомир Прерадовић за компопзицију Пјесма љубави. Специјалну награду РТРС-а за укупан дојам освојио је Свилен Стефанов из Бугарске који је извео композицију Италија. 

Иван Вучковић из Билеће учествује на Ђурђевданском Фестивалу 2008. који ће се одржати 14. и 16 маја у Бања Луци под покровитељством РТРС са пјесмом "Моја прва љубав" коју је написао Ранко Слијепчевић, док је музику и аранжман познати требињски музичар Божидар Бобо Вучур. У полуфиналној вечери у сриједу Иван је прошао у финале као један од 8 учесника финала.

 

РТРС, као организатор Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме, ове године нуди низ програмских садржаја посвећен овом музичком догађају.
У понедјељак 12. 5. ће да буде одржана конференција за новинаре на којој ће да буде промовисан носач звука и каталог овогодишњег Фестивала.
Представници покровитеља, генералног спонзора и организатора, упознаће јавност са значајем ове манифестације, као и свим оним што ће се дешавати током седмице у којој се одржава Ђурђевдански фестивал.
Наредног дана, 13. 5. на програму је емисија Ђурђевдански времеплов. Присјетићемо се фестивалских пјесама, побједница, као и свега оног што се дешавало у протеклих 15 година.
У сриједу 14. 5. биће одржано полуфинале Фестивала. У културном центру Бански двор представиће се 16 малишана из Босне и Херцеговине,који ће интерпретирати композиције домаћих аутора. Стручни жири и публика која гласа путем мобилних телефона и СМС порука, изабраће 8 најбољих,којима ће у финалној вечери 16.маја да се придруже извођачи из Србије, Црне Горе, Бугарске, Македоније, Мађарске, Украјине и Пољске.
У ревијалном дијелу полуфинала представиће се „Неустрашиви учитељи“, група младих интерпретатора из Србије.
Што се тиче самог финала 16.5. на великој рођенданској забави, организатор,РТРС, у Бањалуку доводи како госта ревијалног дијела, тако и специјалног госта,који ће да у Спортској дворани „Борик“, забави све посјетиоце.
Цијена улазнице је три(3) конвертибилне марке.
Гледаоци РТРС у четвртак 15.5. и недјељу18.5. моћи ће да погледају и двије Хронике Фестивала.Ова специјална издања емисија доносе све оно што се дешава иза сцене,разговоре са извођачима, гостима,као и атмосферу прије и послије полуфинала и финала Ђурђевданског фестивала.
У јутарњем програму 17.5. гости ће да буду побједници јубиларног 15.Ђурђевданског фестивала.
Осим ових садржаја, гледаоци ће и у редовним емисијама(информативним и забавним) бити свакодневно обавјештавани о свему што ће се дешавати поводом ове велике смотре дјечије пјесме.
Да је Ђурђевдански фестивал заузео своје мјесто на музичком небу оваквих догађаја показали су и доказали током претходних 14 година,а овогодишња велика рођенданска журка-што је и тема фестивал, само ће то и потврдити.

Komentarišite vijest