Uspjeh bilećkih šahista

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Od 8. do 11. maja, na Vlašiću je održano 9. kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne I Hercegovine u šahu.

     Igrani su turniri od 9 kola po “Bergeru” sa tempom igre od po 60 minuta po igraču i  to u 6 starosnih grupa; do 10,do 12, do 14, do 16, do 18 godina i  u omladinskoj konkurenciji.

     Na takmičenju su učestvovala 93 najbolja mlada šahista iz cijele B i H,a došli su iz 27 klubova.Među njima je bilo i 14 mladih Bilećana,članova ŠK”Osnovac”,koji su ovih dana imali priliku ne samo da se dive ljepoti Vlašića nego i  da pokažu svoje šahovsko znanje....(detaljnije)

     Mladi Bilećani su pokazali da su daleko najbolji klub u BiH u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji po  svim osnovima,i po broju plasmana na Svjetsko i Evropsko prvenstvo, i po broju pobjednika, i po broju osvojenih medalja.

     Čak 18 klubova je među osvajačima medalja i to po jednu medalju je osvojilo 7,a po dvije 8 klubova.Po tri medalje su otišle u Doboj i Bijeljinu,a u Bileću je došlo najviše- sedam , 3 zlatne,  1 srebrna i 3 bronzane.

     Sudžum Jovan i Dangubić Milan zauzeli su deveta mjesta u kategorijama do 12 i 16 godina, a Milošević Drago i Milićević Stefan osma u kategorijama do 10 i 12 godina. Sudžum Nataši pripalo je šesto mjesto u kategoriji do 16 godina.Na domak medalja bili su Stajić Snežana i Mirić Aleksandra u kategoriji do 10 i 14 godina  zauzevši četvrta mjesta.

     Bronzane medalje pripale su: Gušić Jeleni u kategoriji do 10 godina,Popadić Milici u kategoriji do 14 godina i Salatić Milici u omladinskoj konkurenciji.

     Srebrnom medaljom okitio se Kokotović Aleksandar u kategoriji do 14 godina.

     Zlatne medalje i titule najboljih u svojim grupama pripale su:Milićević Dajani u kategoriji do 14 godina,Dragojević Aleksandri u kategoriji do 18 godina i Popadić Mirjani u omladinskoj konkurenciji.

      Popadić Mirjana,po drugi put za redom, je omladinska prvakinja BIH, iako joj je tek 14 godina, i plasirala se na Svjetsko omladinsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj tokom avgusta.

     Milićević Dajana i Dragojević Aleksandra su se takođe plasirale na Svjetko prvenstvo koje će se održati u Vijetnamu tokom oktobra,ali su izabrale Evropsko kadetsko prvenstvo iz finansijskih razloga,jer  će se održati u Crnoj Gori tokom septembra.

     Kokotović Aleksandar se plasirao na Svjetsko kadetsko prvenstvo u Vijetnamu, pošto je pobjednik njegove grupe mogao da bira, i  izabrao je Crnu Goru.

Sve čestitke mladim šahistima Bileće.

Komentarišite vijest