Nestale biste narodnih heroja iz parka

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
CJB Trebinje potvrdio je danas da su iz centralnog gradskog parka u Bileći nestale biste narodnih heroja Pavla Vukoja i Rada Milićevića.

Tačan datum nestanka bisti nije utvrđen, ali je tek juče primijećeno da ih nema, pa se pretpostavlja da su ih nepoznata lica skinula sa postolja i odnijela jedne od prethodnih noći...

U centralnom bilećkom parku, prije 35 godina postavljene su biste svih 12 narodnih heroja iz te hercegovačke opštine. Krajem posljednjeg rata nestala je bista narodnog heroja Jefta Bošnjaka koja nikada nije pronađena.Takođe su sa postolja skinute i biste narodnih heroja Rada Milićevića i Krsta Bobota koje su pronađene i ponovo postavljene.

Opštinski odbor SUBNOR-a povodom nestanka bisti narodnih heroja obratio se pismom policiji, opštini Bileća i sredstvima informisanja sa zahtjevom da se one pronađu i vrate tamo gdje su i bile.

Predsjednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Bileće Dušan Vujović ističe da je teško procijeniti da li su biste odnijela lica koja namjeravaju da ih isijeku i prodaju nekom od otkupljivača ferosirovina ili je riječ o djelu sa političkim motivom.

Šćepan Aleksić 

Komentarišite vijest