Најбољи цртеж- Драго Вучић(Билећа)

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 
За најбољи ученички рад на конкурсу Министарства просвјете и културе Републике Српске /РС/ за основне школе изабран је цртеж Дарка Гачића из Основне школе "Милош Црњански" из Поточара код Прњавора, а за најбољи рад наставника је цртеж Драгa Вучића из ОШ "Свети Сава" из Билеће...

Конкурс за избор најбољег цртежа за наставнике био је на тему "Камен на срцу", а за ученике "Велики одмор". Пристигло је више стотина ликовних радова, а 70 најбољих из 25 школа РС приказано је у изложбеном простору овог министарства "Кораци".

Министарство просвјете и културе наградило је Вучића, Гачића и његову наставницу ликовног Ранку Пеулић-Гламочак тродневним боравком у Дубровнику.

Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић истакао је да је покретање изложбеног простора "Кораци" у овом министарству анимирала укупну педагошку јавност, који сада овај простор осјећају као властити.

"Знамо да је овакав вид излагања ученичких радова атипичан за друге владе, али наш основни циљ био је да грађани слободно посјећују своје министарство, те да подстичемо стваралаштво код младих, у чему сматрам да смо и успјели", рекао је Касиповић Срни након свечаног отварања ове изложбе.

Он је нагласио да "Кораци" постају етаблирани изложбени простор, који хвале бројни амбасадори приликом посјета, не само због добре идеје, већ и због радова које овдје могу видјети.

Komentarišite vijest