Brži prelazak granice u turističkoj sezoni

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Delegacije Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH i Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore razgovarale se danas na graničnom prelazu Zupci - Sitnica, kod Trebinja o smanjenju nepotrebnog administriranja predstavnika graničnih službi BiH i Crne Gore i postizanju bolje efikasnosti u
njihovom radu pred predstojeću turističku sezonu. Sastanku su prisustvovali i ministri bezbjednosti i direktori graničnih policija BiH i Crne Gore...
“Dobra regionalna saradnja je jedan od važnih uslova za napredak obje zemlje prema EU. Mi smo već potpisali odgovarajuće bilateralne sporazume o saradnji u slučaju prirodnih i drugih nesreća, o policijskoj saradnji,a istovremeno moramo podići nivo granične sigurnosti obje zemlje. Osnovni princip je da su granice otvorene za legalne tokove ljudi i roba, a zatvorene za ilegalne tokove i na njemu ćemo graditi naše buduće odnose”,rekao je nakon sastanka ministar bezbjednosti BiH,Tarik Sadović.

Slično mišljenje ima i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Vladi Crne Gore,Zoran Begović.

“Želimo da naše resurse stavimo jedni drugima na raspolaganje i na taj način poboljšamao imovinu i bezbjednost građana”,kazao je Begović.

 “Turistički autobusi bi trebalo da imaju pojednostavljene preglede,a za njih bi se izdavala grupna turistička propusnica. Procedura će takođe biti pojednostavljena i prilikom porodičnog prelaska granice”,najavio je Vesko Miladinović,pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore,sektor Granične policije.

Susret dvaju delegacija organizovan je i radi postizanja boljeg razumijevanja i saradnje nadležnih struktura u slučaju prirodnih katastrofa i nesreća, a prije svega požara, koji su česti u ovom području.

Komentarišite vijest