Uspješno proveli projekte

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Opštini Bileća, na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, uručena je diploma OEBS-a za uspješan završetak projekta "Reforma javne uprave" ("MAP") i projekta "Ugovor", a svečanost je tim povodom održana u Domu kulture, u tom mjestu.

Načelniku opštine Bileća Miladinu Samardžiću diplomu je uručio direktor Odjeljenja za demokratizaciju misije OEBS-a u Bosni Trefor Vilijams. Osim odbornika bilećkog opštinskog parlamenta, svečanosti su prisustvovali i načelnici ostalih istočnohercegovačkih opština, kao i predstavnici javnog, kulturnog i privrednog života Bileće...

"U okviru provođenja projekta "MAP", opština Bileća je, između ostalog, uradila organizaciju i sistematizaciju radnih mjesta, povećala transparentnost procesa zapošljavanja, uspostavila ocjenjivanje rada zaposlenih, unaprijedila profesionalno obučavanje i usavršavanje zaposlenih i unaprijedila proces komunikacije, čime je povećala efikasnost rada svoje administracije i učinila transparentnim planiranje budžeta i trošenje javnih sredstava, a sve to uz pomoć terenske kancelarije OEBS-a u Trebinju", istakao je načelnik Samardžić.

Govoreći na srpskom jeziku, direktor Odjeljenja za demokratizaciju misije OEBS-a u BiH Trefor Vilijams posebno je istakao transparentno planiranje opštinskog budžeta, uz puno učešće građana Bileće u tome.

"Sada se veći dio bilećkog opštinskog budžeta usmjerava za kapitalne investicije, odnosno za izgradnju infrastrukturnih objekata. U Bileći je to posebno vidljivo kroz sredstva koja Opština izdvaja za stimulisanje programa koji su u funkciji bržeg razvoja i zapošljavanja", istakao je tom prilikom Trefor Vilijams.

Prisutnima se obratio i predsjednik Omladinske organizacije „Zora“ iz Bileće Dejan Šešlija, a svečanosti je prisustvovao i veliki broj predstavnika sredstava informisanja.

Komentarišite vijest