Zaplijenjeni oružje i droga

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Više od 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su u ranim jutarnjim časovima pretresli 28 objekata na području Trebinja i Bileće i tom prilikom pronašli veću količinu naoružanja i blizu dva kilograma tableta nepoznatog hemijskog sastava.

U pretresenim objektima, koje koristi 20 lica, pronađene su poluautomatske i automatske puške,   m
itraljezi, vojne puške, karabini, veća količina eksploziva u originalnim vojnim pakovanjima, trotil, kao i veća količina ručnih bombi, trenutnih kumulativnih mina, granate i municija svih kalibara i sporogorećih detonatora, kao i nekoliko mobilnih telefona.

- Oduzeto je skoro dva kilograma tableta za koje ima osnovanih sumnji da se radi o sintetičkoj drogi afetamin, odnosno ekstaziju. Sve ovo se može dovesti u vezu i poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - istakao je načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac.

U akciji, koja je sprovedena uz saglasnost tužioca i po naredbi Osnovnog suda u Trebinju, pored pripadnika Centra javne bezbjednosti Trebinje, učestvovali su i inspektori ostalih centara bezbjednosti i njihovih jedinica za podršku, kao i pripadnici Uprave kriminalističke policije i Specijalne policije MUP-a RS...Ovo je u posljednjih 20 dana druga opsežna akcija MUP-a RS na ovom području, u kojoj su otkrivene veće količine naoružanja i narkotičkih sredstava.

Policija Srpske je 30. juna u pretresu 23 lokacije na području Trebinja i dvije lokacije na području Federacije BiH, odnosno mjesnih zajednica Ivanica i Mareva Ljut u opštini Ravno pronašla i oduzela veću količina oružja i municije, odnosno puške, pištolje, bombe, eksploziv, kao i veći broj mobilnih telefona, kartica za telefone...

U akciji je oduzeta veća količina narkotičkih sredstava na tri odvojene lokacije, a oduzeto je oko dva kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu heroin, kao i izvjesna količina marihuane, upakovane u kutije od šibica, namijenjenih daljoj preprodaji.

Tada je privedeno 15 lica, ali je jedino Aleksandar Bratić iz Trebinja predat Okružnom tužilaštvu u ovom gradu. On je osumnjičen za krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanja uživanja droge drugom licu. Vanraspravno vijeće trebinjskog Osnovnog suda je potvrdilo odluku sudije za prethodni postupak i pustilo Bratića na slobodu, ne prihvatajući zahtjev Okružnog tužilaštva u Trebinju.

I ove pretrese je naložio trebinjski sud, a sa posljednjom akcijom predstavljaju nastavak istrage koja traje duže vrijeme u okviru koje su sredinom maja u Trebinju privedene tri osobe, a na području Stoca je uhapšen Mile Čolo iz tog mjesta, inače dobro poznato ime u hercegovačkim kriminalnim krugovima.

Komentarišite vijest