"Bilećanka" uskoro obnavlja proizvodnju

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Tekstilni kombinat "Bilećanka" ima šanse da obnovi proizvodnju sa malim ulaganjima, a dolazak stranih investitora, najverovatnije iz Slovačke,očekuje do kraja ove godine, rekao je Srni Nikola Vukmirović, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske.

"Bilećanka ima šansu da obnovi proizvodnju sa malim ulaganjima, jer su očuvani objekti i infrastruktura", naveo je Vukmirović...


On je istakao da su slovački menadžeri već nagovijestili mogućnost dovođenja investitora iz te zemlje koji bi obnovili proizvodnju u ovoj tekstilnoj industriji.

"Prvo treba uradi projekat koji bi bio proslijeđen Vladi RS, čiju podršku očekujemo. Planiramo da se ponovo sastanemo sa predstavnicima slovačkih kompanija", kaže Vukmirović.

Vukmirović je podsjetio da je u cilju oživljavanja proizvodnje i dovođenja stranih investitora u "Bilećanki" prije nekoliko dana održan sastanak kome su prisustvovali i predstavnici slovačke kompanije Peter Bek i Juraj Buha.

"Pred Bilećankom je veliki posao i težak put, ali se nadamo pozitivnom ishodu", kaže Vukmirović.

U ovoj firmi trenutno je na evidenciji zaposlenih 500 radnika, od kojih na posao dolazi manje od 100, dok ostali ne primaju plate, niti im se uplaćuje radni staž.

"Bilećanka", nekadašnji izvoznik, zapošljavala je 2 000 radnika.

Komentarišite vijest