Настављена серија пожара у Источној Херцеговини

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

БИЛЕЋA - У Источној Херцеговини се наставља серија шумских пожара, а протеклог викенда највећа борба са ватреном стихијом вођена је у околини Билеће.

У суботу касно поподне ватра је почела да гори у предјелу брда Тухор само пар километара западно од града. Ношена вјетром, ватра се брзо проширила, па је пламени појас био дуг више од километра а цијело подручје обавијено густим димом...

Око 20 ватрогасаца и шумара који су због тешко приступачног терена ватру гасили из напртњача, на Тухору су били све до касно у ноћ, а јуче рано ујутру наставили су са гашењем.

Други пожар регистрован је јуче у предјелу билећког села Шобадине.

- Ватра је одбијена од села Шобадине и Подосоје а због тешко приступачног терена није је лако локализовати, јер горе доњи слојеви сасушеног лишћа и траве, па се пламен разбукти тамо гдје се мислило да је пожар већ угашен. Најважније је да ватра не пријети насељима, а гори претежно ниско растиње и на појединим локацијама висока бјелогорична шума - истиче руководилац Шумске управе у Билећи Здравко Ивковић.

Велики шумски пожар на планини Хргуд изнад Берковића, који је пламтио пуна три дана, коначно је јуче прије подне локализован, а у гашењу је учествовало више од 70 ватрогасаца, припадника цивилне заштите и шумара.

Црна Гора

Ватрена стихија на локалитету Обло Брдо између гатачких села Гарево и Липник, шири се према Црној Гори а обухватила је већу површину ниског растиња и траве, потврдио је Срни старјешина Ватрогасне јединице Гацко Небојша Aвдаловић.
Он је рекао да је пожар тешко гасити, а ватрогасци тренутно прате сјеверни дио како би заштитили село Горњи Липник.

Komentarišite vijest