Ухапшена "Билећка група" дилера дроге

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Припадници МУП-а Републике Српске  ухапсили су ноћас на подручју општине Билећа 12 лица која се сумњиче за неовлашћени промет опојних дрога, а претресене су и 22 локације које користе ова лица, рекао је данас начелник Центра јавне безбједности Требиње Горан Зубац.

Он је рекао новинарима у Требињу да је ријеч о припадницима тзв. "билећке групе" која се сумњичи за пребацивање више од 500 килограма опојне дроге преко државне границе, у вриједности од око милион марака.

"Овим активностима билећка група је у потпуности разбијена", истакао је Зубац и додао да је ова група била повезана са криминалним активностима и групама које су "разбијене" у Хрватској, а које се сумњиче за пребацивање око 800 килограма опојне дроге...

Он је навео да су осумњичена лица предата у надлежност Тужилаштва БиХ, те да су активности проведене под надзором тужилаштва у Требињу.

У ноћашњој акцији на подручју Бањалуке ухапшена су још три лица са подручја општине Билећа.

Начелник требињског ЦЈБ подсјетио је да је акција хапшења осумњичених истовремено почела на цијелом подручју БиХ.

Зубац није рекао имена лица која су лишена слободе, нити је желио да даје детаљније информације о томе шта је пронађено на претресеним локацијама.МУП РС већ три дана на подручју РС проводи акције хапшења лица осумњичених за производњу и промет дрога.

Одузето 40 килограма дроге

ТРЕБИЊЕ - Бранислав Шупић из Требиња ухапшен је јуче у наставку акције на разбијању нарко-мафије на подручју Херцеговине, сазнаје “Глас Српске”.

Послије саслушања биће одлучено да ли ће за њега бити затражен притвор.

Из требињског Окружног суда јуче је потврђено да су због сумње да су се неовлашћено бавили производњом и прометом дроге, притворени Крстивоје Мијовић (29) из Требиња, Мате Драгоја (54) из Мостара и Петра Кришто (36) из Бусоваче.

Судија за претходни поступак, наводе из Окружног суда у Требињу, није јуче прихватило приједлог тужиоца да се притвор одреди и Требињцу Aлександру Братићу који се одраније терети за кријумчарење дроге и полно насиље над дјететом.

Иако се спекулисало да је у суботу ухапшен Виктор Кришто (40) из Бусоваче, сазнајемо да је он од јуна у притвору када је у његовом камиону код Дервенте нађено 36 килограма дроге “сканк” док је сада ухапшена његова супруга Петра.

“Глас Српске” сазнаје да су јуче саслушавани и Фочаци Бранко Дракулић (24) и Aлександар Шкипина (23) који су одраније иза решетака, јер су у априлу ухапшени на магистралном путу Гацко - Фоча у Буковици са два килограма марихуане.

Начелник ЦЈБ Требиње Горан Зубац јуче на конференцији није открио ниједно име, од укупно 18 лица која су пријављена у два извјештаја, као резултат акција изведених у суботу и јуче.

- Извршено је око 30 претреса. У суботу су претресени објекти 13 осумњичених на 22 локације, од чега девет у Требињу, три у Мостару, четири у Бусовачи и шест у Бањој Луци, након чега је тужилаштву достављена допуна извјештаја против 11 лица. Јуче је био претрес на осам локација на требињској регији због чега су послате двије допуне извјештаја за седам лица - прецизирао је Зубац и додао да је претресен и Казнено-поправни дом у Фочи.

Он је потврдио да се за четири лица трага, а обављена су и три претреса у Добоју. Зубац је додао да је у току истраге укупно одузето око 40 килограма дроге, од чега је 36 килограма “сканка”, више од три килограма марихуане, око 100 грама хашиша, а пронађена је већа количина оружја и минско-експлозивних средстава, као и 28.000 КМ за које се сумња да потичу из кривичног дјела.

Начелник добојске криминалистичке полиције Горан Ђурковић јуче је рекао да у три претресена објекта на подручју Добоја није пронађена дрога.

Како сазнаје “Глас Српске” у ову акцију укључена је америчка ДЕA, агенција која ради на разбијању свјетског нарко-тржишта, а цијелом акцијом руководи се из једног европског града.

Још хапшења

Директор Полиције Републике Српске Урош Пена је рекао да су током јучерашње акције на сузбијању препродаје наркотика и крађе аутомобила обављени претреси у Добоју, Требињу, али и другим општинама Херцеговине.

- Све се ради по наредби Тужилаштва БиХ, Специјалног Тужилаштва РС и Тужилаштва у Требињу. Одређени број особа је ухапшен, а биће још хапшења и акција ће трајати најмање наредна четири дана - рекао је Пена.

Komentarišite vijest