Povrijeđena osoba u gašenju požara

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Jedna osoba je povrijeđena u gašenju požara na području opštine Bileća, javljaju bilećki mediji. Isti izvori navode da je Teritorijalna vatrogasna jedinica iz Bileće saopštila da su i dalje aktivni šumski požari na području Mirilovića, Bukovog vrha i Bodenika.

Kako je navedeno, vatrena stihija se brzo širi prema granici sa Crnom Gorom i susjednim naseljenim mjestima u južnom dijelu opštine. Osim vatrogasaca, u gašenje je uključeno i lokalno stanovništvo...

Na području bilećke opštine dužina vatrenog pojasa oko osam kilometara.Požari koji već nekoliko dana bukte na području opštine Bileća i danas su aktivni, ali vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i mještani uspijevaju da kontrolišu vatrenu stihiju i da je drže dalje od naseljenih mjesta.

U Regionalnom centru za osmatranje i obavještavanje Civilne zaštite kažu da je na području bilećke opštine požar aktivan na Bukovom vrhu, u Davidovićima, Riocima i na planinskom uzvišenju Lipnik, gdje je dužina vatrenog pojasa oko osam kilometara.

Novi požar izbio je i u rejonu sela Orah na putu Bileća - Trebinje, ali za sada ne prijeti naseljenim mjestima.

U Ljubinjskoj opštini, u mjestu Žrvanj, gori bjelogorična šuma i nisko rastinje, ali je požar pod kontrolom i nema opasnosti po naseljena mjesta.

Za proteklih sedam dana vatrena stihija je na tom području uništila više od 300 dunuma šume.

Na području opštine Nevesinje požar u selu Plužine je pod kontrolom, kao i na planinskom uzvišenju Crvanj, gdje vatra i danas tinja.

U Trebinju i Gacku danas nije registrovan nijedan novi požar.

Prema informacijama iz Regionalnog centra za osmatranje i obavještavanje, na području opštine Gacko u proteklih mjesec dana registrovana su 52 požara u kojima je izgorjelo oko 200 hektara bjelogorične šume.

Komentarišite vijest