Na trebinjskom izletištu Studenac i Starom gradu ju?e je po?elo snimanje dijela televizijske serije "Ranjeni orao", koja se radi po istoimenom romanu iz 1936. godine, poznate književnice Mirjane Jakovljevi?, Mir Jam.
Prema rije?ima režisera Zdravka Šotre, radi se o nježnoj i romanti?noj pri?i dvoje mladih ljudi koji u svojoj ljubavi uspijevaju da prevazi?u predrasude. Šotra se odlu?io za ekranizovanje upravo ovog romana, da bismo, kako kaže, barem na trenutak povratili sentimentalizam tridesetih godina, kojeg u modernom dobu gotovo više i nema...
Serija koja ?e imati 15 epizoda, 75 dana je ve? snimana u Beogradu i na Crnogorskom primorju, a zatim je snimanje nastavljeno u Trebinju. Iako se u originalnom romanu ovaj dio radnje odvija u jednoj makedonskoj provinciji, reditelj Zdravko Šotra se ipak, odlu?io za Trebinje.
- Za mene, koji sam i ro?en u ovom gradu ovo je jedan od najlepših krajeva u kojima žive Srbi, a Trebinje je, sa druge strane, veoma pikturalno, sa veoma lepim pejsažima i veoma lepim, o?uvanim starim gradskim jezgrom, što je, po mom mišljenju, najve?a lepota srpskih gradova. Zbog toga sam pomislio zašto Makedonija, kad imamo ovako lepo Trebinje - kazao je Šotra.
Trebinje se veoma dopalo i scenografu Dejanu An?elkovi?u, koji je za snimanje preuredio jednu cijelu ulicu u Starom gradu. To je i Trebinjcima bilo veoma interesantno, jer su uklonjene neonske reklame i zamijenjene onim starinskim, koje su rukom pisane, a što je najzanimljivije, asfalt na ulicama je posut kamenom rizlom, što je uveliko doprinijelo autenti?nosti tog vremena.
Serija za Radio-televiziju Srbije u Trebinju ?e se snimati do 3. ili 4. oktobra, u saradnji sa Košutnjak filmom i Radio-televizijom Republike Srpske.
Glumci
Reditelj Zdravko Šotra tvrdi da ?e cjelokupan projekat, u kojem je samo 60 glumaca, me?u kojima Sloboda Mi?alovi? glumi glavni lik An?elku Bojani?, dok lik pilota Nenada Aleksi?a glumi Ivan Bosilj?i?, a Tomu Vojin ?etkovi?, biti okon?an do kraja godine.
Komentarišite vijest