Na Planoj puštena u rad rekonstruisana trafostanica

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Na Planoj je u petak puštena u rad rekonstruisana trafostanica vrijednosti 320.000 KM, čime će se poboljšati napajanje potrošača električnom energijom u tom i drugim bilećkim selima.

Sredstva za ovaj projekat obezbijedilo je preduzeće “Elektro - Trebinje” iz kreditnih sredstava IBRD banke.

Urađena je rekonstrukcija objekta i instalirano novo visokonaponsko postrojenje...

Direktor “Elektrohercegovine” Miroslav Krstović istakao je da se ovim projektom poboljšalo napajanje strujom bilećkih sela Plane, Meke Grude, Korita, Pađena i Divina, osavremenjeno je napajanje visokonaponskih postrojenja trafostanica kojima upravlja “Elektrohecegovina” i uspostavljeno praćenje i korištenje novih tehnologija zaštite i opreme visokonaponskih postrojenja.

Prema njegovim riječima, preostalo je još da se završe započeti radovi na uzemljenju trafostanice i gradnja nove spoljne ograde. Krstović je podsjetio da je “Elektrohercegovina” uporedo sa ovim projektom radila i na sanaciji ostalih objekata i opreme, u šta je uloženo oko 830.000 KM, sanirano je šest i urađeno više desetina manjih investicionih zahvata na trafostanicama.

“U saradnji sa lokalnim zajednicama sanirano je i 40 kilometara dalekovoda, te više od 12 kilometara mješovite niskonaponske mreže”, dodao je Krstović.

Najviše ulaganja realizovano je sa opštinom Trebinje gdje je završeno pet trafopodručja, te sa opštinama Berkovići i Nevesinje.

Komentarišite vijest